Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα 3 ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο;

Ελλάδα 22:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα 3 ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα 3 ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο;

ΝΕΑ

Bugatti Chiron, SSC Tuatara και Koenigsegg Agera σοκάρουν με τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά τους

Advertisement
Advertisement

Το νούμερο της τελικής ταχύτητας σε ένα αυτοκίνητο, όποιο και να είναι αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο. Αφενός διότι δείχνει τη δυναμική του έναντι του ανταγωνισμού, αφετέρου στην ψυχολογία του ιδιοκτήτη.

Από τη μία μπορεί νούμερα όπως τα 180, 200, 220 χλμ./ώρα να είναι χιλιόμετρα που μπορεί ένα σύγχρονο αυτοκίνητο να αγγίξει σχετικά εύκολα, όμως όταν το νούμερο ξεπερνά τα 300χλμ./ώρα τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Φανταστείτε τι γίνεται στην περίπτωση που το νούμερο ξεπερνά τα… 400χλμ./ώρα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφερόμαστε σε hyper cars τα οποία χρειάζονται «χέρια» για να μπορέσει ο οδηγός να καταλάβει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που έχει. Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα τρία κορυφαία σε τελική ταχύτητα αυτοκίνητα στον κόσμο, με νούμερα που έχουν καταγραφεί επίσημα.

Advertisement
Advertisement

Bugatti στην κορυφή

Στην κορυφή βρίσκεται η Bugatti Chiron Super Sport 300+. Με αυτό το μοντέλο η γαλλική φίρμα κατάφερε να αγγίξει τα 490.48 χλμ./ώρα και να γίνει ο αυτοκίνητο με την υψηλότερη τελική ταχύτητα στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι περιορισμένης παραγωγής, κοστίζει σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ και απευθύνεται σε μόλις 30 τυχερούς πελάτες. Ο W16 κινητήρας του έχει χωρητικότητα 8.0 λίτρα, η απόδοση φτάνει τα 1.578 άλογα και η ροπή τα 1.180Nm.

Advertisement

Δεύτερο το SSC Tuatara

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το SSC Tuatara με τελική ταχύτητα τα 472 χλμ./ώρα. Το συγκριμένο εφοδιάζεται με ένα V8 μηχανικό σύνολο 5.9 λίτρων το οποίο αποδίδει 1.750 άλογα και παράγει 1.280Nm ροπή. Θα παραχθεί σε 100 μονάδες με την τιμή του να ξεπερνά το 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2020 ότι κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας με 530 χλμ./ώρα, όμως δεν μέτρησε καθώς υπήρξαν ερωτηματικά αναφορικά με το πόσο έγκυρες ήταν οι μετρήσεις.

ssc tuatara record

 

Τρίτο το Koenigsegg 

Advertisement

Το τρίτο ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το Koenigsegg Agera RS. Το συγκεκριμένο έχει καταφέρει να αγγίξει το 2017 τα 444.64 χλμ./ώρα. Ήταν η χρονιά που πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ μέχρι να καταρριφτεί το 2019 από την Bugatti.

Εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 1.341 ίππους. Η ροπή αγγίζει τα 1.160 Nm και η παραγωγή του φτάνει τις 25 μονάδες. Όσο για την τιμή του, αγγίζει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 357…
Σε λειτουργία το πρώτο κατάστημα Tesla στην Ελλάδα
Lamborghini Huracan Sterrato: Μερική αποκάλυψη (+video)