Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Ευρώπη το Ford Bronco;

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται Ευρώπη το Ford Bronco;

ΝΕΑ

Έρχεται Ευρώπη το Ford Bronco;

ΝΕΑ

Το μοντέλο που έχει ξεσηκώσει τους φίλους της περιπέτειας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε το Ford Bronco και στην Ευρώπη άφησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης Goodwood Revival.

«Περιμένω αυτούς τους τύπους (σ.σ. Ford Ευρώπης) να πάρουν την τελική τους απόφαση», ανέφερε ο Farley χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως η εμπορική διάθεση του Bronco στην Ευρώπη υπάγεται στη δικαιοδοσία του ευρωπαϊκού τμήματος της μάρκας.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το αν το δημοφιλές off-road μπορεί να πετύχει στη Γηραιά Ήπειρο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος, προσβλέποντας σε μια εμπορική επιτυχία ανάλογα με εκείνη του Land Rover Defender.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται ότι ακόμα και αν το Bronco πέρναγε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ενδιαφερόμενοι θα καλούντο να εξοπλιστούν με περισσή υπομονή. Αυτό διότι, η μάρκα αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που έχει επηρεάσει τους χρόνους παραδόσεις των μοντέλων.

Ποιο είναι το Ford Bronco

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το Ford Bronco διατίθεται τόσο σε 2θυρη όσο και σε 4θυρη έκδοση και ξεχωρίζει για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Η απόσταση από το έδαφος είναι 294 χλστ., μπορεί να περάσει από υδάτινα κωλύματα 851 χλστ. και με αγωνία προσέγγισης 42,2 μοίρες και γωνία αναχώρησης 37,2 μοίρες, είναι εμφανές πως δύναται να κινηθεί σε ιδιαίτερα κακοτράχαλα εδάφη.

Το εκδρομικό ταπεραμέντο του Bronco ενισχύουν τα δύο, διαφορετικά συστήματα τετρακίνησης. Το ικανότερο έχει ηλεκτρομηχανικό transfer case με υποπολλαπλασιασμό και με πρόσθετη αυτόματη εναλλαγή μεταξύ 2H και 4H, και το έτερο απαρτίζεται από ένα κιβώτιο μεταφοράς shift-on-the-fly δύο σχέσεων.

Advertisement

Κάτω από το καπό του υπάρχει είτε ένας 4κύλινδρος 2,3 λίτρων με 272 PS, είτε ένας V6 2,7 λίτρων απόδοσης 315 PS/ 542 Nm ροπής. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο 7αρι κιβώτιο είτε με αυτόματο SelectShift 10 σχέσεων.

Διαθέσιμο είναι και το πιο «πολιτισμένο» Bronco Sport, που κινείται είτε από έναν 3κύλινδρο 1.500αρη με 181 PS, είτε από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο των 245 PS –  αμφότερα με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθοδόν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok (+video)
H Ford Mustang Mach-Ε έγινε περιπολικό
Το μπρονζέ Ford Fiesta ST που «δαγκώνει» (+video)