Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθοδόν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok (+video)

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθοδόν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok (+video)

ΝΕΑ

Καθοδόν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok (+video)

ΝΕΑ

Ο σπόρος της συνεργασίας μεταξύ Ford και VW είναι έτοιμος να καρποφορήσει, υπό τη μορφή των νέας γενιάς Ranger και Amarok.

Advertisement
Advertisement

Με μεγάλη προσμονή θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι των αγροτικών την άφιξη του 2022, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα νέα Ford Ranger και VW Amarok.

Αφετηρία θα αποτελέσει η νέα, τέταρτη γενιά του Ford Ranger, η οποία θα αποκαλυφθεί λίγο πριν την εκπνοή του τρέχοντος έτους, για να φτάσει στις αντιπροσωπείες εντός του 2022.

Η αμερικανική εταιρεία εγκαινιάζει μια ενδιαφέρουσα προωθητική εκστρατεία μέσω της δημοσίευσης ενός σετ φωτογραφιών και ενός χαρακτηριστικού βίντεο.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τη LED μπάρα που διατρέχει το μπροστινό μέρος του Ranger, αγκαλιάζοντας τους προβολείς, η Ford δεν αποκαλύπτει περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Εξαγγέλλει βέβαια, πως το pick-up της «θα αγκαλιάζει τα εκδρομικά διαπιστευτήρια και το δυναμικό DNA της μάρκας, την ίδια ώρα που θα συνιστά το πιο σκληρό, ικανό και συνδεδεμένο Ranger στην ιστορία», προσθέτοντας πως θα είναι «ο ιδανικός συνεργάτης για τη δουλειά, την οικογένεια και το παιχνίδι».

Advertisement

Έρχεται και το VW Amarok

Λίγο μετά την αποκάλυψη του Ranger, τα σκήπτρα θα παραλάβει η νέα γενιά του VW Amarok, η οποία θα παράγεται στο νέο εργοστάσιο της Ford στο εργοστάσιο του Silverton της Ν. Αφρικής, και θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας “T6”.

Advertisement

Μην ξεχνάμε πως Volkswagen και Ford έχουν συνάψει μια μορφή παγκόσμιας συνεργασίας, για την από κοινού παραγωγή ελαφρών και βαρέων φορτηγών όπως και επαγγελματικών βαν. Το VW Amarok θα αποτελεί τον πρώτο καρπό του «γάμου» μεταξύ των δύο εταιριών, οι οποίες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και για την έρευνα/εξέλιξη αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.

vw amarok teaser

Τα δύο επερχόμενα pick-up, λοιπόν, θα μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη, αλλά θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δικιά τους, ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, η Volkswagen δημιούργησε τη δική της ομάδα design, για το σχεδιασμό του Amarok, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης επαγγελματικών οχημάτων στη VW,  Albert-Johann Kirzinger: «Γνωρίζουμε τι σημαίνει το Amarok για τους Αυστραλούς πελάτες και οπαδούς μας, και ως εκ τούτου εργαζόμαστε πάνω σε ένα 100% VW, ένα αληθινό VW και όχι ένα Ford με διαφορετικό σήμα».

Στα μέρη μας, αμφότερα τα μοντέλα φαίνεται πως θα ενσωματώνουν έναν 2λιτρο EcoBlue (diesel). Τέλος, το Ford Ranger δεν αποκλείεται να προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση, η οποία ενδέχεται να προσφέρεται αποκλειστικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

vw amarok teaser

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη newsauto: Πότε θα έρθει το ηλεκτρικό VW των 20.000 ευρώ;
Αφγανιστάν: Πόσα Ford Ranger και Hummer άφησαν οι ΗΠΑ στους Ταλιμπάν; (+video)
H Ford Mustang Mach-Ε έγινε περιπολικό