Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μπρονζέ Ford Fiesta ST που «δαγκώνει» (+video)

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μπρονζέ Ford Fiesta ST που «δαγκώνει» (+video)

ΝΕΑ

Το μπρονζέ Ford Fiesta ST που «δαγκώνει» (+video)

ΝΕΑ

Από το χρώμα του και μόνο, το συγκεκριμένο Fiesta ST δίνει το στίγμα πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο μυαλό της οδηγού του, που θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στη Ford πως τα 200 άλογα δεν είναι αρκετά.

Advertisement
Advertisement

Κόντρα στα στερεότυπα που θέλουν τα αυτοκίνητα τα οποία οδηγούνται από γυναίκες να είναι πιο «φιλικά» στη χρήση, έρχεται το Ford Fiesta ST της Βρετανίδας Rachel.

Στο μόνο που μπορεί να «πέσει μέσα» κάποιος που βλέπει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο δρόμο ή στο video που έχουμε πιο κάτω, είναι πως πίσω από το τιμόνι του κάθεται οδηγός γένους θηλυκού. Από εκεί και πέρα, ότι και να βάλει κανείς με το νου του, θα πέσει έξω, μια και στο συγκεκριμένο Fiesta ST, πέραν της καλαισθησίας με τους χρωματικούς συνδυασμούς αλλά και τις επεμβάσεις –όπως είναι αυτή του μεγάλου διαχύτη πίσω- τα πάντα έχουν εστιάσει προς τις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

H Rachel, ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και όπως φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά, έχει ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και προσεγμένο στις λεπτομέρειές του, αυτοκίνητο. Με τον turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων EcoBoost, ο οποίος αποδίδει αντιστρόφως ανάλογα της χωρητικότητας αλλά και του αριθμού των κυλίνδρων του (για έναν από τους οποίους έχει και σύστημα απενεργοποίησης όταν η οικονομία καυσίμου έρχεται στο προσκήνιο).

Η ονομασία της απόχρωσης του wrap με το οποίο είναι τυλιγμένο το μικρό μοντέλο είναι «Rose Gold», μια και συνδυάζει το ροζ με το χρυσαφί, ενώ οι βελτιώσεις που του έχουν γίνει είναι δευτέρου σταδίου. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει ένα εντελώς νέο κιτ εξάτμισης από την πολλαπλή εξαγωγής μέχρι πίσω, ένα intercooler και αλλαγμένο σύστημα εισαγωγής– όλα αυτά φυσικά με τη δέουσα αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα λειτουργίας του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της ισχύος από τα 200 εργοστασιακά άλογα του μοντέλου, στα 260 με ταυτόχρονη αύξηση της ροπής στα 40,8 kgm.

Advertisement

Η βάση που είχε αγοράσει η Rachel, ήταν ένα ST Performance, στη Βρετανική εκδοχή του οποίου, εκτός από το μπλοκέ διαφορικό, έβρισκε κανείς και το πορτοκαλί χρώμα του αμαξώματος. Αυτό ήταν η αφορμή για να βαφτούν σε αυτό το χρώμα κάποιες λεπτομέρειες στο χώρο του κινητήρα αλλά και το roll cage με το οποίο εφοδιάστηκε στην πορεία το μοντέλο, εγκαταλείποντας την πενταθέσια υπόστασή του προς χάριν της αυξημένης ακαμψίας και του περιορισμένου βάρους.

Η ανάρτηση με τα coilovers ήρθε να να «δέσει το γλυκό» και το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερα ευχάριστο μικρό αυτοκίνητο που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και απολαυστικό σε δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ford Escort MkIII η Lady D και η… Erika (+video)
H Mountune αναβαθμίζει τα Ford Fiesta ST και Puma ST
Δοκιμή: Ford Ranger Raptor

Advertisement