Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

H Ford Mustang Mach-Ε έγινε περιπολικό

  • newsautoteam

Με επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ., το αμιγώς ηλεκτρικό crossover θα μπορούσε να συνδράμει αποφασιστικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Μεγάλη είναι η ζήτηση που γνωρίζει το νέο ηλεκτρικό crossover της Ford, το οποίο φέρει βαριά κληρονομιά, δεδομένου ότι υιοθετεί την ονομασία “Mustang”.

Πρόκειται για την Mustang Mach-E η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα (δείτε τη δοκιμή μας εδώ). Η δημοφιλία, ωστόσο, του «αθλητικού» crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων δεν περιορίζεται στις τάξεις των ιδιωτών, αλλά… επεκτείνεται και στα σώματα ασφαλείας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δείξει και το Ηνωμένο Βασίλειο, με επτά σώματα της αστυνομίας είτε να έχουν ήδη δοκιμάσει το νέο όχημα είτε να έχουν ζητήσει την πλήρη αξιολόγηση του πρωτότυπου οχήματος.

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο όχημα αναμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις του Sussex, Surrey, South Wales, Dyfed Powys, Devon & Cornwall και Police Scotland.

Το αρχικό πρωτότυπο είναι μία Mustang Mach-E Standard Range AWD, με την Ford να σχεδιάζει όμως να προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών των εκδόσεων Extended Range RWD (κίνηση στους πίσω τροχούς) και Extended Range AWD (κίνηση και στους τέσσερις τροχούς). Τα τελευταία εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αυτονομία – και ως εκ τούτου ευελιξία και υψηλή επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα για τη βρετανική αστυνομία.

Με δυνατότητα ολοκλήρωσης του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ, η έκδοση GT θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο «όπλο »στη μάχη της καταπολέμησης του εγκλήματος, και παράλληλα μια λύση που μπορεί να προσφέρει στις αστυνομικές δυνάμεις ένα από τα πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Από εκεί και πέρα, τη λύση για το ζήτημα που αφορά την προέλευση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρήση των μπλε φώτων, των σειρήνων αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας του πρωτότυπου αυτοκινήτου, έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι μηχανικοί της Ford.

Η μετατροπή του αρχικής Mustang Mach-E πραγματοποιήθηκε από την Safeguard SVP, τον εξειδικευμένο συνεργάτη της Ford, με έδρα Essex.

Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που τοποθετήθηκαν στο πρωτότυπο αυτοκίνητο περιλαμβάνονται διάφοροι ράβδοι στήριξης και στηρίγματα που διασφαλίζουν την εύρεση κατάλληλων θέσεων για τη λειτουργική χρήση των συγκεκριμένων στοιχείων, αλλά και ότι στο όχημα θα προκληθεί η μικρότερη δυνατή ζημιά. Όλος ο φωτισμός υιοθετεί την τεχνολογία LED, γεγονός που εξασφαλίζει με τη σειρά του πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία των 12V του οχήματος.

Επιπρόσθετα, οι εξωτερικοί χρωματισμοί χρησιμοποιούν ένα υλικό υψηλών προδιαγραφών που μεγιστοποιεί το πόσο ορατό είναι το όχημα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Ford Ranger Raptor ενάντια στην ομοφοβία
Ford Mustang Mach-E: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης
Αφγανιστάν: Πόσα Ford Ranger και Hummer άφησαν οι ΗΠΑ στους Ταλιμπάν; (+video)

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto