Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Ελλάδα το πρώτο μοντέλο παραγωγής της LEVC

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Ελλάδα το πρώτο μοντέλο παραγωγής της LEVC

ΝΕΑ

Έρχεται Ελλάδα το πρώτο μοντέλο παραγωγής της LEVC

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρωτότυπο L380 Multi-Purpose Vehicle, που βγαίνει άμεσα στην παραγωγή και αλλάζει τα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Με ιστορική παράδοση που κρατά από το 1908, η σημερινή London Electric Vehicle Company, παύει πια να είναι αποκλειστικά συνώνυμη με την παραγωγή πολυτελών ηλεκτρικών ταξί και κάνει το αποφασιστικό βήμα, για να γίνει ένας mainstream κατασκευαστής!

Η LEVC σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της με την έναρξη της παραγωγής του L380 MultiPurpose Vehicle (MPV), του πρώτου από μια νέα σειρά καινοτόμων, ευρύχωρων, πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων.

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της υπερσύγχρονης πλατφόρμας EV – Space Oriented Architecture (SOA), η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με τον κινεζικό όμιλο Geely Holding, το L380 είναι το πρώτο μοντέλο που θα υποστηρίζεται από αυτή την τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα θα διευρύνει τη γκάμα οχημάτων της LEVC, με νέα προϊόντα που προσφέρουν προόδους στην αυτονομία (με μεγάλες μπαταρίες από την CATL), την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια, τον χρόνο φόρτισης, την ανθεκτικότητα και τη συνδεσιμότητα.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, το πρωτότυπο L380 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Yiwu της Κίνας, όπου θα βασίζονται οι κατασκευαστικές δραστηριότητες της LEVC China. Θ’ αρχίσει το εμπορικό του ταξίδι από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα στο στο 2024 και αργότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα διατίθεται και στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα εκτενείς λεπτομέρειες, σε ό,τι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές και το στο σύστημα μετάδοσης του πρώτου MPV παραγωγής της. Αποκαλύπτει, όμως, ότι η ευρυχωρία και η πολυτέλεια στο εσωτερικό, θα αποτελούν ξεχωριστά σημεία αναφορά, καθώς το μοντέλο θα διατίθεται ακόμα και ως οκταθέσιο!

Στην Ελλάδα η LEVC αντιπροσωπεύεται από τον όμιλο SPANOS SA.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επόμενη μέρα της Lynk & Co σε πρωτότυπο
Το Zeekr 001 σπάει το «φράγμα» των 1.000 χιλιομέτρων
Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8