Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το LEVC L380 είναι εμπνευσμένο από Airbus!

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το LEVC L380 είναι εμπνευσμένο από Airbus!

ΝΕΑ

Το LEVC L380 είναι εμπνευσμένο από Airbus!

ΝΕΑ

Με το όνομα, την ευρυχωρία και τη σχεδίασή του να είναι εμπνευσμένα από το δημοφιλές αεροπλάνο Airbus A380, αυτό το κινέζικο minivan δε θα απογοητεύσει.

Advertisement
Advertisement

Φανταστείτε να έχετε στην κατοχή σας ένα minivan το οποίο χωράει οικογένεια και φίλους μαζί και μπορεί να κάνει την εκδρομή και το ταξίδι σας μία παρεΐστικη και ευχάριστη διαδικασία.

Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι επειδή το LEVC L380 θα διατίθεται στην Κίνα μόλις λανσαριστεί, σε δύο εκδόσεις. Μία με έξι θέσεις και μία με οκτώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως όποιος αποκτήσει το 8θέσιο θα μπορεί να έχει παρέα τους… πάντες μαζί.

Η κινέζικη εταιρεία εμπνεύστηκε την εμφάνιση και το όνομα του ηλεκτρικού της minivan από το Airbus A380. Και δε θα μπορούσε φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μην είναι ευρύχωρο και άνετο, αλλιώς δε θα μπορούσε να υποστηρίξει το όνομά του και την πηγή από όπου το πήρε.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές του ομίλου Geely στον οποίο ανήκει η LEVC, υιοθέτησαν σχεδιαστικά κάποιες γραμμές του Airbus για το L380. Στο εμπρός μέρος πάλι, τοποθέτησαν ένα τεράστιο παρμπρίζ και μία χαμηλωμένη μάσκα με μικρούς αεραγωγούς.

Το να διατεθεί ως πολυθέσιο αυτοκίνητο, ήταν μεγάλη πρόκληση για τους Κινέζους. Η έκδοση του 8θέσιου έχει τέσσερις σειρές καθισμάτων, ενώ οι φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι η τέταρτη σειρά μπορεί να διπλωθεί και να αποθηκευτεί. Η τρίτη σειρά είναι συρόμενη και σε αυτήν φαίνεται να έχει δοθεί βάση στην ευρυχωρία για τα πόδια.

Advertisement

Οι διαστάσεις του ηλεκτρικού minivan είναι εντυπωσιακές, αφού είναι κοντά στα 2 μέτρα σε ύψος και 5,3 μέτρα σε μάκρος. Το συνολικό του βάρος αναμένεται να είναι περίπου 2,8 τόνοι.

Advertisement

Παρότι πολλοί θα περίμεναν δύο ηλεκτροκινητήρες σε ένα τόσο ευρύ minivan, τα γεγονότα έρχονται να αφαιρέσουν τις προσδοκίες. Μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας θα υπάρχει στο L380 ο οποίος θα αποδίδει 268 ίππους.

Η μπαταρία του θα προέρχεται από τις CATL και Geely, ενώ η πλατφόρμα SOA πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί θα μπορεί να φιλοξενεί μπαταρίες από 73 kWh έως 120 kWh. Αυτά τα νούμερα μεταφράζονται σε μία αυτονομία η οποία θα αγγίζει μάξιμουμ τα 695 χιλιόμετρα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται να μάθουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του LEVC L380.

Advertisement

Το μοντέλο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα επίσημα, παρά μόνο μερικές teaser φωτογραφίες που είναι πολύ σκοτεινές για να διακρίνει κάποιος λεπτομέρειες. Οι φωτογραφίες που παρέδωσαν ό,τι πληροφορία γράφεται, δημοσιοποιήθηκαν από κινέζικα μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η LEVC είναι ήδη Ελλάδα και ετοιμάζεται για επίθεση!
Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8
Όταν η Geely πούλησε Volvo Cars…