ΝΕΑ

Ερευνα: Το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι…

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερευνα: Το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι…

ΝΕΑ

Ερευνα: Το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι…

ΝΕΑ

Μεγάλη έρευνα της Nissan καταδεικνύει πως οι οδηγοί βλέπουν με καλό μάτι την ηλεκτροκίνηση, ενώ οι ιδιοκτήτες EV παραδέχονται πως η αυτονομία είναι καλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν.

Advertisement
Advertisement

Θετικοί παρουσιάζονται οι Ευρωπαίοι στο ενδεχόμενο το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι ηλεκτρικό, όπως καταδεικνύει έρευνα της Nissan.

Βασιζόμενη σε δείγμα 7.000 οδηγών σε ολόκληρη την Ευρώπη, η έρευνα δείχνει πως το 89% κρίνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά ως σωστή απόφαση, το 74% υποστηρίζει πως βρίσκει πιο ξεκούραστο στην οδήγηση ένα ηλεκτρικό απ’ ό,τι ένα όχημα ICE, ενώ το 70% θεωρεί πως το επόμενο όχημά τους θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό.

Παράλληλα, η πλειοψηφία (70%) όσων κατέχουν ηλεκτρικό παραδέχεται πως η αυτονομία ήταν καλύτερη απ’ ό,τι περίμεναν πριν προβούν στην απόκτηση του οχήματός τους.

Advertisement
Advertisement

«Με αυτήν τη νέα έρευνα, βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, δεσμευόμαστε να τους δείξουμε τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την  Προϊοντική Στρατηγική και την Τιμολόγηση.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85%  όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Advertisement

Επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία:

Advertisement

Το 89% των Ευρωπαίων οδηγών είναι ικανοποιημένοι με την απόκτηση EV και το 78% δηλώνει ότι η εμπειρία είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

– Πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή  χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

– Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών ICE που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους  ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή,  καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση,  πιο εμφανή από ποτέ.

Advertisement

Η δέσμευση της Nissan

Η Nissan έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσεις τις κλιματικές προκλήσεις και έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στις δραστηριότητές της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050.

Για την Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της έως το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2023, ενώ θα επεκτείνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιό της στο Sunderland με το 20% της ενέργειας του εργοστασίου να προέρχεται από όλες τις επιτόπιες ανανεώσιμες πηγές και να είναι αρκετή για να κατασκευάσει κάθε Nissan LEAF που πωλείται στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:
Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη
Η Captain Marvel μας παρουσιάζει τη… νέα Nissan (video)
Δοκιμή: Nissan LEAF e+ 62 kWh – Με 528 χλμ. αυτονομία