Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό LEAF ξεπέρασε την παραγωγή του Bluebird στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλο – ορόσημο είναι για τη Nissan το αμιγώς ηλεκτρικό LEAF, καθώς αποτελεί το σημαιοφόρο της προς τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Το αμιγώς ηλεκτρικό LEAF γνωρίζει ιδιαίτερη δημοφιλία όπως αποδεικνύουν τα 195.380 αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείες στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Εκεί κατασκευαζόταν από το 1986 έως το 1990 και ένα ακόμη εμβλήματικό μοντέλο της Nissan, το Bluebird, η παραγωγή του οποίου ανήλθε σε 187.187 μονάδες, ήταν δηλαδή αρκετά λιγότερες από εκείνες του LEAF.

Πέρα από τη μεγάλη απήχηση του μοντέλου, καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή 195.380 αυτοκινήτων διαδραμάτισε και η μείωση του χρόνου παραγωγής σε 10 ώρες.

Advertisement
Advertisement

Ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Παραγωγής  στο εργοστάσιο της Nissan στο  Sunderland δήλωσε: «Ο όγκος παραγωγής του LEAF που πλέον «προσπέρασε» το Bluebird δείχνει πόσο εξελίχθηκε η καινοτομία, οι δεξιότητες και οι διαδικασίες παραγωγής μας, καθώς οδεύουμε στον εξηλεκτρισμό της κινητικότητας. Το LEAF «προσπερνώντας» το Bluebird δημιουργεί ένα ορόσημο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη που θα ακολουθήσουν για το εργοστάσιό μας,  καθώς η  γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων, συνεχώς μεγαλώνει».

Advertisement

Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο εργοστάσιο του Sunderland αυξήθηκε από 430 το 1986 σε 6.000, με 19 από τους εργαζόμενους που ξεκίνησαν το ’86 να εργάζονται ακόμα και σήμερα πάνω στο Nissan LEAF.

Από το λανσάρισμά του το 2010, το Leaf έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 μονάδες. Το τελευταίας γενιάς LEAF e+ φορά μια μπαταρία 62 kWh προσφέροντας αυτονομία 528 χλμ. Η ισχύς είναι 217 PS και η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί 6,9 sec.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο υβριδικό Nissan GT-R το 2022
Ένα Toyota GR Yaris που είναι ταχύτερο από Nissan GT-R (video)
Το Nissan GT-R (X) είναι η μορφή των πραγμάτων του 2050 (VIDEO)

 

Advertisement