Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβατικό drone από τη Volkswagen

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβατικό drone από τη Volkswagen

ΝΕΑ

Επιβατικό drone από τη Volkswagen

ΝΕΑ

Εξ ορισμού, η Volkswagen είναι γνωστή για το «αυτοκίνητο του λαού». Το επόμενο πλάνο θα είναι το «επιβατικό drone του λαού»;

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Volkswagen στην Κίνα δημιούργησε το V.MO, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα καθέτου απογειώσεως και προσγειώσεως (eVTOL) στο οποίο δόθηκε το προσωνύμιο «Ιπτάμενη Τίγρης».

Η ιπτάμενη μηχανή είναι ένα οκτακόπτερο που διαθέτει ανασηκωμένα ακροπτερύγια («X-Wing»). Όπως ανακοινώθηκε από τη Volkswagen, το μήκος του φτάνει τα 11,2 μέτρα και το εκπέτασμα των φτερών του τα 10,6 μέτρα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στην έκδοση παραγωγής του θα μπορεί να μεταφέρει στον προορισμό τους έως και τέσσερις επιβάτες και η αυτονομία του θα είναι 124 μίλια (200 χλμ.).

Advertisement
Advertisement

Για τη δημιουργία του ιπτάμενου πρωτότυπου V.MO, εκτός από τις αρχές της αεροναυπηγικής, υιοθετήθηκε η υπάρχουσα τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιεί ήδη ή εξελίσσει η Volkswagen στα αυτοκίνητά της, καθώς και αυτή για τις μπαταρίες στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της.

Οι πρώτες πτητικές δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτές θα οδηγήσουν σε απαιτούμενες τεχνικές αλλαγές οι οποίες θα ορίσουν τη νέα μορφή του πρωτότυπου. Οι δοκιμές εξέλιξης αυτού του αναβαθμισμένου eVTOL αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο καλοκαίρι.

Advertisement

Τα στελέχη του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια οι μετακινήσεις επιβατών εντός των μεγαλουπόλεων με τέτοιου είδους ιπτάμενα drones θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες. Μάλιστα, θεωρούν ότι τα πρώτα χρόνια η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα θα είναι γοργή και ότι θα υπάρξει ένας νέος ταχύτατα αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός κλάδος στον οποίο θέλουν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen
Volkswagen-PowerCo: Το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών
Επίσημο: Το νέο Volkswagen Amarok

Advertisement