Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η πρώτη ηλεκτρική Cadillac!

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η πρώτη ηλεκτρική Cadillac!

ΝΕΑ

Επίσημο: Η πρώτη ηλεκτρική Cadillac!

ΝΕΑ

Πιστή στο όραμά της για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, η Cadillac παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχει ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, η General Motors θα σταματήσει την πώληση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και θα επικεντρωθεί στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Ηλεκτρικά μονοπάτια διαβαίνει και η Cadillac, η οποία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Lyriq, ένα πολυτελές crossover μηδενικών εκπομπών ρύπων. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό της αμερικανικής εταιρείας, με την τιμή του στην εγχώρια αγορά να μην ξεπερνά τα 60.000 δολάρια (49.000 ευρώ).

Το κομψό μοντέλο θα κίνεται από έναν ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα ο οποίος θα παράγει 345 PS και 440 Nm ροπής. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 100 kWh, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνά τα 480 km.  Η φόρτιση σε ταχυφορτιστή ισχύος έως 190 kW χαρίζει στο μοντέλο αυτονομία 122 km μέσα σε 10 λεπτά της ώρας και 314 km εντός μισής ώρας.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος της Cadillac Lyriq είναι 4.996 mm, το πλάτος 1.977 mm, το ύψος 1.623 mm, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3.094 mm.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος δεσπόζει η μαύρη φωτιζόμενη μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από μεγάλες εσοχές, λεπτούς οριζόντιους LED κεντρικούς προβολείς, έναν ευμεγέθη προφυλακτήρα και επιβλητικά κάθετα φώτα ημέρας.

Advertisement

Στο πίσω μέρος μεγάλο ενδιαφέρουν συγκεντρώνουν τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα “L” που συνορεύουν με τις πίσω κολώνες, η διακριτική αεροτομή, οι 20άρες (προαιρετικά 22”) ζάντες στο πλάι.

Advertisement

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό καταλαμβάνεται από μια μεγάλη οθόνη αφής 33 ιντσών που σύμφωνα με την Cadillac παράγει 1 δισ. χρώματα. Η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ φτάνει τα 793 lt, ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.723 lt.

H Cadillac Lyriq θα κατασκευάζεται στο Spring Hill του Tenessee, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το πρώτο μισό του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)
GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι
GM: Ανεξάρτητη μάρκα η Corvette στο μέλλον