Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

GM: Τέλος στη βενζίνη…

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GM: Τέλος στη βενζίνη…

Mobility

GM: Τέλος στη βενζίνη…

Mobility

Η GM σκοπεύει να σταματήσει την πώληση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης έως το 2035, ενώ ο στόχος είναι μέχρι το 2040 θα είναι ολόκληρη η εταιρεία ουδέτερη από άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors δεν έχει κρύψει ποτέ τα σχέδιά της για το μέλλον μηδενικών εκπομπών έτσι όπως το οραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα έκανε όμως και τις επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά από το απώτερο στόχο της, να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα, έως το 2040. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην απομάκρυνση των επιλογών με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να περάσει σε γκάμα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή με άλλη τεχνολογία που θα εξασφαλίζει εκπομπή μηδενικών ρύπων. Τα ηλεκτρικά αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και η εταιρεία θα προσφέρει 30 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, το 40% των αμερικανικών μοντέλων της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικό έως το τέλος του 2025. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία θα εξαλείψει τις εκπομπές ρύπων από τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας της, έως το 2035. Πρόκειται για μια τεράστια δράση που θα οδηγήσει την εταιρεία σε επένδυση ποσού ύψους 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Η GM σχεδιάζει να προσφέρει μια ποικιλία ηλεκτρικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων crossover, sedan, pickup και SUV, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία τιμών και κυμαίνονται από βασικά μοντέλα όπως το Chevrolet Bolt έως πολυτελή οχήματα όπως το Cadillac Celestiq.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

GM: Παραγωγή του EV 600 στον Καναδά

Στα σκαριά το ηλεκτρικό SUV Corvette

Advertisement

Generation E: Η νέα καμπάνια της GM (VIDEO)