Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

GM: Ανεξάρτητη μάρκα η Corvette στο μέλλον

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GM: Ανεξάρτητη μάρκα η Corvette στο μέλλον

Mobility

GM: Ανεξάρτητη μάρκα η Corvette στο μέλλον

Mobility

Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα από έγκυρες πηγές, η GM επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα που θα κάνει το όνομα Corvette ξεχωριστό brand για γκάμα sport αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, στη γκάμα αυτή που θα αριθμεί τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, το ένα θα είναι ηλεκτρικό crossover που θα έχει ιδιαίτερα sport διάθεση.

Η General Motors αναφέρεται στο πρόγραμμα ως Project R και δεν έχει ακόμη αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, αν και εξετάζει αρκετές περιπτώσεις που θα δημιουργήσουν ολόκληρη γκάμα υπό το brand name Corvette, προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα πελατών. Ο πιο προφανής τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι απλά συνδυάζοντας την πολύ ισχυρή φήμη του Corvette για απόδοση και κομψό σχεδιασμό με πολύ περισσότερο εσωτερικό χώρο. Τα νέα για την Corvette φτάνουν καθώς η GM σπεύδει να ετοιμάσει το ηλεκτρικό GMC Hummer της, για να είναι έτοιμη για τις πρώτες παραδόσεις του νέου αυτοκινήτου αργότερα μέσα στο έτος.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, αναπτύσσει άλλα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με βάση την ίδια τεχνολογία μπαταρίας. Η πραγματικότητα με την ηλεκτρική γκάμα που απασχολεί όλους τους κατασκευαστές, όπως φαίνεται θα κάνει τη να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό όνομα της Corvette δημιουργώντας ένα ξεχωριστό brand με ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον. Εκτός του ηλεκτρικού crossover που αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της Corvette ως ξεχωριστής μάρκας, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν και οι υπόλοιπες προτάσεις θα έχουν αυτό το «πράσινο» προφίλ ή θα υπάρχει και επιστροφή στις ρίζες με δυναμικούς V8 και εξωφρενικές αποδόσεις ισχύος, στα πρότυπα της αμερικάνικης αγοράς των muscle cars.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Generation E: Η νέα καμπάνια της GM (VIDEO)

Η ιστορία των Corvette και Camaro (VIDEO)

Advertisement

Στα σκαριά ηλεκτρικό SUV από την Corvette!