Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται μικρότερο και οικονομικότερο VW ID.3

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται μικρότερο και οικονομικότερο VW ID.3

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται μικρότερο και οικονομικότερο VW ID.3

ΝΕΑ

Στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της προχωρά η VW, η οποία ανακοίνωσε πως θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό που θα έχει τις διαστάσεις του Polo.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς διενεργεί η VW την επέκταση της ηλεκτρικής γκάμας της, η οποία αυτή τη στιγμή εκπροσωπείται από τα μοντέλα της οικογένειας “ID”.

Μετά, λοιπόν, το hatchback ID.3 και το SUV ID.4, η παλέτα της θα εμπλουτιστεί με το Project Trinity, ένα σεντάν που θα αποτελεί τη μελλοντική ηλεκτρική ναυαρχίδα της και αναμένεται να λανσαριστεί το 2026. Προτού, όμως, δούμε το Trinity, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της VW, θα παραχθεί και ένα νέο μικρό ηλεκτρικό, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το μικρομεσαίο ID.3 και θα «προσγειωθεί» στην αγορά το 2025.

Advertisement
Advertisement

Μολονότι η εταιρεία από το Wolfsburg δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία, δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, χωρητικότητας 24 και 36 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να αποτυπώνεται σε 298 χλμ. Παράλληλα, κάποιοι πιο… ριψοκίνδυνοι στις προβλέψεις τους αναφέρουν πως θα ονομάζεται ID.2 και θα αποτελεί τον αντικαταστάτη του Polo, ενώ δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και ID.1, το οποίο θα πάρει τη θέση του Up!.

Όσον αφορά την τιμή του επερχόμενου μοντέλου (είτε πρόκειται για το ID.1 είτε για το ID.2), υποστηρίζεται πως θα είναι χαμηλότερη των 20.000 ευρώ – συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, η VW θα συνεχίζει να επενδύει προκειμένου να βελτιστοποιήσει την πλατφόρμα MEB στην οποία βασίζονται πολλά εκ των ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου VW.

Advertisement

Σημειωτέον πως μικρό ηλεκτρικό, με τις διαστάσεις του Ibiza, αναπτύσσει και η CUPRA, με το μοντέλο να αναμένεται το ίδιο έτος (2025) με το επερχόμενο μοντέλο της VW.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Στα χέρια μας το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3
Από το Trabant στο VW ID.3 (+video)
Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)

 

 

Advertisement