Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Trinity: Σπορ ηλεκτρικό σεντάν με εντυπωσιακή αυτονομία

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Trinity: Σπορ ηλεκτρικό σεντάν με εντυπωσιακή αυτονομία

ΝΕΑ

VW Trinity: Σπορ ηλεκτρικό σεντάν με εντυπωσιακή αυτονομία

ΝΕΑ

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας ναυαρχίδας της, η οποία θα λανσαριστεί το 2026 και θα ορίζει νέα στάνταρ όσον αφορά τις διαδικασίες παραγωγής, την αυτόνομη οδήγηση και τον χρόνο φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η VW τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης, ενημερώνοντάς μας για την έλευση ενός μοντέλου που θα συνιστά τη νέα ναυαρχίδα της και θα ορίζει νέα στάνταρ στους τομείς της αυτονομίας, της φόρτισης και της ψηφιοποίησης.

Ο λόγος για το πρωτότυπο Project Trinity, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τη λατινική λέξη “trinitas”, που αφορά οτιδήποτε έχει τρεις υποστάσεις (τρισυπόστατος). Στην περίπτωση του μυστηριώδους μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, τα τρία χαρακτηριστικά που ορίζουν τη φιλοσοφία του είναι τα εξής:

– απλοποίηση της οργανωτικής της δομής και της αλυσίδας του εφοδιασμού
– μια άρτια δικτυωμένη και «έξυπνη» παραγωγική διαδικασία στις κεντρικές εγκαταστάσεις της VW στο Βόλφσμπουργκ
– νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία, μάλιστα, θα ορίζει νέα στάνταρ όσον αφορά την αυτονομία, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τη VW, δεν θα διαφέρει από εκείνον που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το μοντέλο θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Level 2+, ενώ μόλις ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τη νομοθεσία, θα υιοθετήσει τεχνολογία επιπέδου 4. Η τελευταία καθιστά ικανά τα οχήματα να φρενάρουν, να επιταχύνουν και να παίρνουν τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης.

«Οικοδομούμε οικονομίες κλίμακας, προκειμένου να καταστήσουμε την αυτόνομη οδήγηση προσιτή σε όλους, αλλά και να αναπτύξουμε ένα αυτοκινητικό δίκτυο αυτομάθησης. Μέσω αυτού, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα που θα αφορούν τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες, τυχόν εμπόδια αλλά και ατυχήματα. Όλα αυτά θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο αλλά και να μετριάσουν καθοριστικά το άγχος τους», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter, ο οποίος χαρακτήρισε το Project Trinity ως «μηχανή του χρόνου».

Advertisement

Η VW παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία του μοντέλου χωρίς την παρουσία κουκούλας, ενημερώνοντας το αγοραστικό κοινό πως η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί το 2026.

Σχεδιαστικά παρατηρούμε ένα μικρό ρύγχος –ελέω της απουσίας θερμικού μοτέρ- ενώ σήμα κατατεθέν του ηλεκτρικού σπορ σεντάν θα συνιστά η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Διευκρινίζεται πως στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το πρωτότυπο VW I.D. Vizzion

Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
Volkswagen Golf: Νέες εκδόσεις mild-hybrid με 130 ίππους και R-Line (+τιμές)
Volkswagen T-Cross: Ένα μοντέλο ικανό για όλα