Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)

ΝΕΑ

Άρχισε η παραγωγή του VW ID.3 στο εργοστάσιο της Δρέσδης (video)

ΝΕΑ

Η εγκατάσταση της Δρέσδης γίνεται το τέταρτο εργοστάσιο της VW στον κόσμο, που κατασκευάζει μοντέλα βασισμένα στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν να εκπνεύσει το 2020, η VW είχε ανακοινώσει πως προχώρα στην ανασυγκρότηση του εργοστασίου της, Τransparent Factory στη Δρέσδη, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την… υποδοχή του VW ID.3.

Μετά από ένα διάστημα τριών εβδομάδων, διάφανο εργοστάσιο εκκίνησε και πάλι τη λειτουργία του, κατασκευάζοντας το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback, ID.3, με το πρώτο αντίτυπο να παράγεται την προηγούμενη εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Το Transparent Factory – ελληνιστί «Διάφανο Εργοστάσιο» γίνεται το δεύτερο εργοστάσιο που κατασκευάζει το ID.3, μετά το Zwickau, και το τέταρτο στον κόσμο που παράγει μοντέλα, τα οποία βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB. Σημειώνεται πως η μέγιστη παραγωγική ικανότητα των τεσσάρων μονάδων αντιστοιχεί σε 900.000 οχήματα ετησίως, ενώ σύντομα στη λίστα θα προστεθούν δύο ακόμη στη Γερμανία και ένα στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Volkswagen ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξονίας, με το εργοστάσιό της να μετατρέπεται σε «σπίτι των ID.», προσφέροντας στους πελάτες και τους επισκέπτες μια ολιστική εμπειρία της οικογένειας μοντέλων ID.. Από αρχική ενημέρωση και test drives, έως επισκέψεις στη γραμμή παραγωγής, συμμετοχή στην κατασκευή του ID.3 και άλλες εκδηλώσεις, μέχρι την παράδοση ηλεκτρικών οχημάτων σε πελάτες.

Advertisement

Η ιστορία του «Διάφανου Εργοστασίου»

Μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι τυχαία και συνδέεται άμεσα με την ιστορία του Διάφανου Εργοστασιού, το οποίο σχεδιάστηκε με εκτενή χρήση υαλοπετασμάτων, ώστε να προσφέρει μία «διάφανη» ματιά στο εσωτερικό της και στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Advertisement

Από το 2001, όταν και άρχισε η λειτουργία του, το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο της Δρέσδης, καθώς το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι. Από τις γραμμές παραγωγής του βγήκαν το πολυτελές Volkswagen Phaeton (84.235 μονάδες, 2001-2016), η Bentley Flying Spur (2.186 μονάδες, 2005-2006 και 2013-2014) και, από το 2017, το e-Golf (50.401 μονάδες).

Στο μέλλον, σημαντικά περισσότερα οχήματα θα παραδοθούν σε πελάτες στο Διάφανου Εργοστάσιο, το οποίο σήμερα απασχολεί 380 εργαζόμενους. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα δεύτερο σημείο παράδοσης νέων αυτοκινήτων σε πελάτες, μέσα στο εργοστάσιο. Ο αριθμός των παραδόσεων αναμένεται να αυξηθεί από 1.301 το 2019 και 3.296 το 2020, σε περισσότερα από 5.000 οχήματα το 2021. Ο στόχος είναι περίπου 9.700 παραδόσεις ετησίως, έως το 2022.

Advertisement

Η παραγωγή του ID.3 θα ξεκινήσει με μία βάρδια και 35 οχήματα την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

VW: Γιατί είπε «όχι» στο εργοστάσιο της Τουρκίας

ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Δείτε το νέο απίστευτο αυτοκίνητο του Ερντογάν