Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του Kia EV4

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του Kia EV4

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του Kia EV4

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να δημιουργήσει μια εκτεταμένη οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων και το συμπαγές crossover EV4 είναι αναμφισβήτητα ανάμεσά τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως και για το σύνολο των κατασκευαστών, ανά τον πλανήτη, έτσι και για την Kia, ο σταδιακός πλήρης εξηλεκτρισμός των μοντέλων της είναι το βασικό ζητούμενο.

Και αποδεικνύεται στην πράξη. Για παράδειγμα, η εταιρεία διαγωνίζεται επίσημα στον Green Race Mille Miglia (1.000 μίλια), ο οποίος περιλαμβάνει μόνο EV, σκοπεύοντας να καλύψει περισσότερα από 1.243 μίλια (2.000 km) με το EV6 GT, μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα, ακούγονται έντονοι ψίθυρους ότι η ναυαρχίδα fastback sedan Stinger  δεν μας αποχαιρέτησε οριστικά, αλλά μετατράπηκε σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με την κωδική ονομασία GT1.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κατοχυρώσει το όνομα, όλης της σειράς, η Kia ότι εντάσσει ανεπίσημα στη γκάμα της το EV4, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανό λανσάρισμα εντός του 2025.

Το EV4 θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, με πολύ πιο προσιτή τιμή και στόχο ένα ευρύτερο κοινό που θέλει να μπει με οικονομικό τρόπο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η φρέσκια σχεδιαστική αντίληψη της φίρμας, τα εξελιγμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης, μπορούν να το τοποθετήσουν με αξιοπρέπεια απέναντι στον έντονο ανταγωνισμό της ανερχόμενης κατηγορίας. Δεν έχουν διαρρεύσει ουσιαστικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά με δεδομένο ότι μετράμε, πλέον, αντίστροφα για την έλευσή του, αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia ΧCeed 1.5T Hybrid
Αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto
Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Kia EV9 GT-Line