Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!

ΝΕΑ

Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!

ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει την δική της απάντηση στην Porsche 911 και οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι άκρως εντυπωσιακές.

Advertisement
Advertisement

Η νέα, πολυαναμενόμενη, δεύτερη γενιά της Mercedes-AMG GT θα παρουσιαστεί στις 17 Αυγούστου στο Pebble Beach Concours d’Elegance ως αντίπαλος της Porsche.

Με την εξέλιξή της να αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-AMG στο Affalterbach, ακολουθεί αμέσως μετά την άφιξη της στενά συνδεδεμένης έβδομης γενιάς Mercedes-AMG SL roadster.

Η GT θα μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος των μηχανικών μερών της SL, αποτελώντας ουσιαστικά μια hard-top coupé έκδοση αυτού του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG υπόσχεται ότι η νέα GT θα είναι μια old-school AMG, μένοντας πιστή σε πολλές από τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και κάτι που έχει μεγάλη απήχηση στους λάτρεις της.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο GT έχει μεγαλώσει. Επίσημες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένουμε ότι θα αντικατοπτρίζει την τελευταία SL με μήκος περίπου 4705 χιλιοστά – 159 χιλιοστά μεγαλύτερο από το παλιό μοντέλο.

Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί κατά 70 χιλιοστά στα 2.700 χιλιοστά , ενώ το εσωτερικό (πανομοιότυπο με αυτό της SL) έχει επανασχεδιαστεί, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα για ένα σετ πίσω καθισμάτων και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.

Advertisement

Το προηγούμενο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Speedshift MCT της πρώτης γενιάς GT θα αντικατασταθεί από ένα κιβώτιο εννέα σχέσεων τοποθετημένο απευθείας στον κινητήρα. Θα υπάρχει επίσης ένα πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης στη θέση της παραδοσιακής πίσω κίνησης.

Η GT θα ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό την ίδια συνταγή με το cabrio αδελφάκι της. Θα πατάει στην ίδια ολοκαίνουργια πλατφόρμα αλουμινίου, η οποία υποστηρίζεται ότι αυξάνει την εγκάρσια ακαμψία κατά 50%, γεγονός που επιτρέπει στον κινητήρα και τους άξονες να τοποθετηθούν χαμηλότερα στο πλαίσιο.

Advertisement

Είναι ήδη γνωστό ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με τους ίδιους V8 κινητήρες 4,0 λίτρων bi-turbo που συναντάμε στη σειρά SL, προσφέροντας ισχύ 476 ίππων και 585 ίππων.

Πληροφορίες του βρετανικού Autocar αναφέρουν ότι η AMG αναπτύσσει επίσης ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, αξιοποιώντας το ηλεκτροκίνητο σύστημα V8 της τετράθυρης GT 63 S E-Performance, το οποίο θα αποδίδει 840 ίππους και 1.084 Nm ροπής, ξεπερνώντας την Porsche 911 Turbo.

Παράλληλα με το ντεμπούτο της AMG GT, η Mercedes θα παρουσιάσει μια περιορισμένης έκδοσης SL roadster, σχεδιασμένη για την προώθηση του προγράμματος εξατομίκευσης Manufaktur της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχονται οι νέες Mercedes;
Η Mercedes-AMG GT2 είναι για τους «χεράδες»
Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes-AMG GT;