Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αττική

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αττική

ΝΕΑ

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αττική

ΝΕΑ

Η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς στο επίκεντρο της διοίκησης, με τις πρώτες εκκαθαρίσεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών να είναι γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 50 εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, αλλάζουν πόστο με απόφαση Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Νίκου Χαρδαλιά να βάλει τάξη σε μια υπηρεσία που έχει δώσει πολλά αρνητικά δείγματα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Έτσι, με γοργές διαδικασίες και οι επτά διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών άλλαξαν θέσεις. Όσοι βαρύνονται με εκκρεμή πειθαρχικά παραπτώματα μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ όσοι διώκοινται με κατηγορίες για ποινικά παραπτώματα τέθηκαν σε αργία, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γνωμοδότηση της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Στην ίδια κατεύθυνση, μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις 20 τμηματάρχες, από τους οποίους οι έξι για άλλες υπηρεσίες, καθώς αποδείχθηκε ότι ο υπηρεσιακός τους φάκελος δεν ήταν καθαρός. Εκτός της Διεύθυνσης Μεταφορών τέθηκαν επίσης και 12 υπάλληλοι που κατηγορούνταν για πειθαρχικά παραπτώματα, ελλιπή απόδοση ή απρεπή συμπεριφορά προς το κοινό.

Advertisement
Advertisement

«Βάζουμε τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες και τα “φακελάκια”. Εντός του Ιουνίου, οι διαδικασίες για την έκδοση αντιγράφων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, καθώς και για την άρση παρακράτησης, θα διεκπεραιώνονται μονάχα ψηφιακά, ενώ το προσεχές διάστημα το ίδιο θα συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις οχημάτων καθώς επίσης και με τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ιατρικών αρχείων. Παράλληλα, επεκτείνουμε την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την απόκτησης άδειας οδήγησης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, καθώς το επόμενο διάστημα τα ραντεβού -τόσο για τη θεωρητική, όσο και την πρακτική εξέταση- θα κλείνονται από τους υποψήφιους οδηγούς αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, μετά το τέλος της έκτακτης συνάντησης, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Δημιουργία «Smart Room»

Στα επόμενα βήματα της Περιφέρειας Αττικής, εντάσσεται η δημιουργία «Smart Room», που θα αποτυπώνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό:

Advertisement

•⁠  ⁠Βελτιστοποιείται η εμπειρία και η εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς αφενός τα αιτήματα που κατατίθενται θα παρακολουθούνται πλέον, real time, ανά περιφερειακή ενότητα και αφετέρου γίνεται εφικτή η συγκριτική αποτύπωσή τους.

•⁠  ⁠Επιτυγχάνεται η διαφάνεια και η άρση των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Advertisement

•⁠ ⁠Βελτιστοποιείται η απόδοση των ίδιων των πληροφοριακών συστημάτων, καθώς γίνεται εύκολο να αποτυπωθούν οι λόγοι για τους οποίους «κολλάει» μία αίτηση σε χρόνο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο ή σε ποια περιφερειακή ενότητα παρατηρείται πλήθος αιτημάτων μεγαλύτερο, επίσης, του μέσου όρου.

•⁠  ⁠Εξασφαλίζεται η δυνατότητα για στοχευμένες παρεμβάσεις, ανά στάδιο, καθώς και για επιτάχυνση των διαδικασιών σε περίπτωση που εντοπίζονται οι όποιες δυσχέρειες στην περαίωση των αιτημάτων.