Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eπανάσταση: Η Mercedes S-Class κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά!

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eπανάσταση: Η Mercedes S-Class κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά!

ΝΕΑ

Eπανάσταση: Η Mercedes S-Class κατεβαίνει στα 2.000 κυβικά!

ΝΕΑ

Σημεία των καιρών: το σύμβολο της χλιδής και των μεγάλων σε κυβισμό κινητήρων, η  S-Class, θα αποκτήσει για πρώτη φορά έναν δίλιτρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η S-Class είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό αυτοκίνητο. Είναι το σύμβολο της Mercedes-Benz και το όχημα μέσα από το οποίο η γερμανική εταιρία σε κάθε γενιά του έδειχνε τα “προσεχώς” της αυτοκίνησης.

Η S-Class υπήρξε και παραμένει πάντα η επιτομή της πολυτέλειας και της τεχνολογικής εξέλιξης. Όμως, με τα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά τους ρύπους, ήταν αναμενόμενο ότι θα έβαζε και αυτή αρκετό νερό στο κρασί της.

Και έτσι, όπως έγινε και με τις άλλες μεγάλες Mercedes, έτσι και στην S-Class, η ανανεωμένη εκδοχή της που αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά, θα εφοδιαστεί για πρώτη φορά με έναν δίλιτρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το ίδιο μοτέρ των 2 λίτρων με τούρμπο που υπάρχει ήδη στις C 43 και SL 43, το οποίο αποδίδει 381 ίππους (280 kW) και 480 Nm ροπής με το ήπια υβριδικό 48V σύστημα να προσθέτει ακόμη 14 ίππους.

Κατά τα λοιπά, το face-lift της S-Class δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο ούτε να επηρεάσει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του υπάρχοντος μοντέλου, το οποίο εμφανίστηκε μόλις πέρσι στις αγορές.

Advertisement

Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό θα είναι η απαραίτητη “ενημέρωση” σε πιο σύγχρονα τεχνολογικά και ψηφιακά στοιχεία, τα οποία ήδη έχουν εφαρμοστεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, και κυρίως στην EQS.

Advertisement

Όπως και να έχει, το downsizing στα 2 λίτρα αποτελεί ένα σημείο καμπής για την μεγάλη λιμουζίνα της Mercedes-Benz. Οι καιροί αλλάζουν, τα πολλά κυβικά και τα μεγάλα μοτέρ δεν είναι πλέον “οικολογικώς” ορθά και μπροστά στον κατακλυσμό της ηλεκτροκίνησης, ακόμα και ένας εξαιρετικός δίλιτρος κινητήρας σε μία S-Class δεν μοιάζει πια ως ιεροσυλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA
Πόσο κοστίζει η τετρακίνητη plug-in υβριδική Mercedes S-Class στην Ελλάδα ;
Η πιο ισχυρή Mercedes S-Class δεν είναι και η πιο ακριβή στην Ελλάδα