Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντός του 2023 η νέα Mercedes-AMG GT Coupe

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντός του 2023 η νέα Mercedes-AMG GT Coupe

ΝΕΑ

Εντός του 2023 η νέα Mercedes-AMG GT Coupe

ΝΕΑ

Στη Mercedes-AMG έχουν μπει στην «τελική ευθεία» αναφορικά με την εξέλιξη της καινούργιας GT Coupe και η επίσημη αποκάλυψή της δεν θα αργήσει πολύ.

Advertisement
Advertisement

Η GT Coupe, το εντυπωσιακό Grand Tourer μοντέλο της Mercedes-AMG, συμπλήρωσε ήδη μια οκταετία από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Συνεπώς, η ανάγκη για την αντικατάστασή της από το νέο μοντέλο είναι δεδομένη.

Αυτό φροντίζουν να κάνουν οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας, οι οποίοι για σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα ασχολούνται εντονότερα με τη συγκεκριμένη διαδικασία εξέλιξής του.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν ξέρουμε την τελική μορφή που θα έχει το αμάξωμα της καινούργιας GT Coupe και όποια πληροφόρηση υπάρχει προέρχεται από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα τα οποία εντοπίζονται στον δρόμο κατά τις δοκιμές εξέλιξης.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της ρωσικής ιστοσελίδας «Kolesa.ru», οι οποίοι ειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα, δημιούργησαν ψηφιακά κάποιες φωτογραφίες για το πώς θα μπορεί να είναι το νέο sp;orts car της Mercedes-AMG.

Advertisement

Σε αυτές, μπορούμε να δούμε ότι, εμπρός, τα εκεί φώτα και η μάσκα παραπέμπουν στα αντίστοιχα της SL-Class. Άλλωστε, η νέα GT Coupe μοιράζεται πολλά μηχανικά στοιχεία με αυτή, όπως και το πάτωμα. Φυσικά, έχει σταθερή οροφή και όχι ανοιγόμενη, όπως στο πολυτελές cabrio μοντέλο της Mercedes-Benz.

Advertisement

Στο πίσω μέρος του καινούργιου μοντέλου βλέπουμε ότι οι άνθρωποι της ρωσικής ιστοσελίδας αποφάσισαν να δώσουν στο αμάξωμα μια έντονα κεκλιμένη γωνία και μια όμορφη διαδοχή των γραμμών από την οροφή ως τον προφυλακτήρα, βασιζόμενοι πάντα στις πληροφορίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα οχήματα.

Η καινούργια Mercedes-AMG GT Coupé αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός των πρώτων μηνών του 2023, όπως έχει γίνει γνωστό. Ακόμα, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τους κινητήρες της. Ωστόσο, για να είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους, πιθανόν η «βασική» έκδοσή της να διαθέτει τον δίλιτρο turbo κινητήρα της SL43 ο οποίος αποδίδει 386 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm.

Advertisement

Πέραν αυτού –και δεδομένου του σπορ επιδόσεων του χαρακτήρα της- η νέα GT Coupe πιθανόν να διατίθεται και με τον V8 κινητήρα της Mercedes-AMG GT ο οποίος, συνδυαστικά, αποδίδει 831 ίππους και 1.470 Nm ροπής.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη από την SL-Class, η ανάρτησή του, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και η εν γένει οδηγική συμπεριφορά του θα είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα ενός sp;orts car που έχει δεχτεί τη φροντίδα της Mercedes-AMG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes-AMG GT;
Πόσα ρεκόρ έχει καταρρίψει η Mercedes-AMG One; (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Formentor VZ5 vs Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+