Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι

ΝΕΑ

Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι

ΝΕΑ

Εν όψει την αποκάλυψης της νέας SL σε λίγες μέρες, η εμβληματική πρώτη γενιά του μοντέλου της Mercedes-Benz, παραμένει ένα έργο τέχνης.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz SL δίνει διαχρονικά το στίγμα της πρωτοπορίας, από την πρώτη έως την τελευταία της γενιά που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες.

Η Mercedes-Benz 300 SL είναι ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της εταιρείας αλλά και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η κληρονομιά της Mercedes-Benz SL ξεκίνησε το 1952 με το θρυλικό σπορ αγωνιστικό αυτοκίνητο 300 SL (W 194), το οποίο εισήγαγε τις περίφημες πόρτες «Gullwing», ενώ ξεκίνησε και τη μακρά ιστορία του μοντέλου SL. Η παλαιότερη SL που υπάρχει, το αυτοκίνητο με τον αριθμό πλαισίου 2, είχε κοντές πόρτες που μοιάζουν με καταπακτές εισόδου και αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το καθιστά πραγματικά ένα έργο τέχνης που αντέχει στο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Οι ρίζες της SL-Class μπορούν να εντοπιστούν στους αγώνες αυτοκινήτων. Η Mercedes-Benz δημιούργησε το αγωνιστικό όχημα της σειράς 300 SL, όπως είπαμε το 1952. Είχε έναν μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών που το έκανε να ξεχωρίζει, από την ελαφριά κατασκευή, το αεροδυναμικό του σχήμα και την αξιοπιστία, το μοντέλο είχε όλα όσα χρειαζόταν για να κερδίσει σχεδόν κάθε σημαντικό αγώνα εκείνη τη χρονιά.

Η Mercedes έφτιαξε μόνο δέκα αυτοκίνητα από τα οποία το μόνο που σώζεται μέχρι και σήμερα και είναι στην κατοχή της εταιρείας, είναι αυτό με αριθμό πλαισίου 194 010 00002/52 και είναι χειροποίητο.

Advertisement

Στο Μουσείο της Mercedes-Benz, οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλες τις γενιές της SL, καθώς εκτίθεται η ειδική έκθεση «The Fascination of the SL- a Dream Car for 70 Years». Αξίζει να αναφερθεί ότι η W 194 με τον αριθμό πλαισίου #2 αποκαταστάθηκε πλήρως από μια ομάδα μηχανικών της Mercedes-Benz το 2012. Η συλλογή αυτή που εκτίθεται στο μουσείο, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον σήμερα, καθώς σε λίγες μέρες (στις 28 Οκτωβρίου) αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως η νέα γενιά του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-EQB 350 4Matic: SUV με χώρους και άνεση
Νέα Mercedes SL: Όλα όσα γνωρίζουμε
Πως θα σας φαινόταν ένα Mercedes-AMG Citan 45;

Advertisement

 

 

 

Advertisement