Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes-AMG GT;

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes-AMG GT;

ΝΕΑ

Τι περιμένουμε από τη νέα Mercedes-AMG GT;

ΝΕΑ

Ο καιρός της αντικατάστασης του κορυφαίου μοντέλου της Mercedes-AMG που κυκλοφορεί από το 2014 σε coupe και roadster, πλησιάζει και στη νέα του εκδοχή το γερμανικό μοντέλο θα εισάγει νέα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα AMG της Mercedes-Benz αναμένεται να λανσάρει τη δεύτερη γενιά της GT μέσα στο έτος που περιμένουμε.

Έχοντας πάντα στο «στόχαστρο» την Porsche 911, η Mercedes-AMG GT για το 2023 θα παρουσιαστεί επανασχεδιασμένη και με ορισμένες ενδιαφέρουσες τεχνικές αλλαγές σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του μοντέλου που έχουμε στις φωτογραφίες. Το νέο μοντέλο που έχει την εσωτερική κωδική ονομασία C192, θα είναι μια εναλλακτική της Mercedes-AMG SL έβδομης γενιάς που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις μεγάλες διαφορές του νέου μοντέλου θα είναι πως θα παραχθεί αποκλειστικά σε κουπέ αμάξωμα, αφήνοντας την επιλογή του ανοιχτού αμαξώματος να «καλύπτεται» από την SL. Αισθητικά, από τη νέα GT περιμένουμε να διατηρεί τις αναλογίες της υπάρχουσας γενιάς, με το μακρύ εμπρός καπό να ορίζει το δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου που κάνει και λίγο ρετρό.

Όπως και στην SL, έτσι και στη νέα AMG GT, περιμένουμε να δούμε ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τόσο εμπρός και χαμηλά στον προφυλακτήρα, όσο και πίσω στην αεροτομή της πόρτας του χώρου των αποσκευών. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, η AMG αποκάλυψε πως το V8 σύνολο των 4,0 λίτρων θα παραμείνει ως επιλογή κάτω από το εμπρός τεράστιο καπό και θα συνδυάζεται με τεχνολογία «ξηρού κάρτερ».

Advertisement

Η απόδοση ισχύος του κινητήρα αυτού, αναμένεται στην AMG GT να είναι κοντά στους 550 ίππους στη βασική του μορφή, ενώ στις κορυφαίες που θα παρουσιαστούν, θα ξεπερνά τους 600. Φυσικά, στις εκδόσεις που θα προστεθούν στη γκάμα του μοντέλου κατά τη διάρκεια της εμπορικής του πορείας, θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες ακόμα πιο δυνατές εκδόσεις που θα έχουν όμως μεγαλύτερη εστίαση στη χρήση πίστας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία… φανταστική Mercedes-Benz 300 SL
Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι
Δείτε τα απίστευτα γκάζια του φορτηγού της Tesla! (+video)

 

 

Advertisement