Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Hyundai Kona N

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντατικές δοκιμές για το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Το καυτό Hyundai Kona N φαίνεται πως έχει περάσει στο τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξης καθώς οι εμφανίσεις του στο Nurburgring γίνονται ολοένα πιο συχνές καθώς παράλληλα το καμουφλάζ του μειώνεται.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai είναι μεταξύ των εταιριών που έχουν δημιουργήσει ειδική μονάδα εξέλιξης με εγκαταστάσεις στο Nurburgring όπου και πραγματοποιεί τις δυναμικές δοκιμές εξέλιξης των μοντέλων της και φυσικά των εκδόσεων Ν στις οποίες σύντομα θα προστεθεί και το Kona N.

Η καυτή έκδοση του μικρομεσαίου crossover της Hyundai φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική φάση δοκιμών εξέλιξης καθώς πλέον συλλαμβάνεται πολύ συχνά από τον φωτογραφικό φακό να γυρνά μέσα στην πίστα. Ωστόσο αν και τα πρωτότυπα εξέλιξης παραμένουν καλυμμένα με καμουφλάζ αυτό αρχίζει πλέον και γίνεται λιγότερο έντονο επιτρέποντας να φανούν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες της πιο επιθετικής όψης που θα έχει το Kona N σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις.

Μεταξύ άλλων φαίνεται πως η γρίλια της μάσκας είναι κυψελοειδής σε μαύρη απόχρωση με το λογότυπο της Hyundai στο κέντρο και ένα μεγάλο σήμα Ν κοντά σε αυτή. Ο προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερους αεραγωγούς ενώ το αμάξωμα συνοδεύεται από πλαϊνές ποδιές και μια μεγάλη αεροτομή οροφής. Τέλος ο πίσω προφυλακτήρας έχει ενσωματωμένο διαχύτη με τέσσερα πτερύγια καθώς και μεγάλες διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

hyundai kona n

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο γνωστός και από το i30 N δίλιτρος T-GDI υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ο οποίος κατά πιθανότατα θα έχει απόδοση 275 ίππων όπως στην έκδοση Performance του i30 N. Η ισχύς θα περνά στους εμπρός τροχούς πιθανότατα με την αρωγή και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ενώ μάλλον αποκλειστική επιλογή θα είναι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Το Kona N θα ανοίξει το χορό για τα μπροσθιοκίνητα καυτά μικρομεσαία SUV καθώς μέχρι στιγμής οι πιο κοντινής φιλοσοφίας προτάσεις που υπάρχουν είναι αυτές των Audi SQ2 και VW T-Roc R τα οποία όμως είναι τετρακίνητα.

hyundai kona n

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Η Hyundai δημιουργεί νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Advertisement

Το νέο σύστημα κλιματισμού της Hyundai υπόσχεται καθαρότερο αέρα

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Hyundai i20 N