Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Το νέο σύστημα κλιματισμού της Hyundai υπόσχεται καθαρότερο αέρα

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο σύστημα κλιματισμού της Hyundai υπόσχεται καθαρότερο αέρα

Car Gadget

Το νέο σύστημα κλιματισμού της Hyundai υπόσχεται καθαρότερο αέρα

Car Gadget

Η Hyundai προσφέρει αρκετά ελκυστικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια που προσφέρουν εκπληκτική σχεδίαση, ενώ άλλα νέα μοντέλα όπως το i20 N προσφέρουν υψηλή απόδοση. Ωστόσο, η τελευταία τεχνολογία της περιλαμβάνει το τμήμα του αυτοκινήτου που συχνά θεωρούμε δεδομένο – το σύστημα κλιματισμού.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη της Hyundai στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αυτοκίνητά της, μικραίνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, κάνοντας τον αέρα όσο πιο καθαρό γίνεται για τους επιβάτες και μειώνοντας παράλληλα τη λεπτή σκόνη στην καμπίνα. Η νέα τεχνολογία πιθανότατα θα εμφανιστεί αρχικά στο Sonata ή το Palisade, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα τόσο της Hyundai, όσο και των Kia και Genesis.

Τρεις νέες τεχνολογίες ανακοινώθηκαν από τη Hyundai, η πρώτη από τις οποίες ονομάζεται After-Blow. Αυτή η καινοτομία καταστέλλει την ανάπτυξη μούχλας που φυσικά θα αρχίσει να δημιουργεί δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα. Το σύστημα ενεργοποιείται μισή ώρα μετά το κλείσιμο του αυτοκινήτου και παραμένει αναμμένο για 10 λεπτά. Είναι επίσης έξυπνο και θα σβήσει όταν εντοπίσει πτώση της τάσης της μπαταρίας ή απλά δεν θα ενεργοποιηθεί εάν η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλή ή το σύστημα κλιματισμού δεν έχει χρησιμοποιηθεί για λίγο.

Η δεύτερη ονομάζεται Multi-Air Mode, και επιτρέπει τον ίδιο όγκο αέρα που κανονικά θα περίμενε κανείς, αλλά με νέες υποδοχές αέρα στα καθίσματα, έτσι ο αέρας διοχετεύεται από τους αεραγωγούς λιγότερο δυνατά. Αυτό δημιουργεί ένα πιο ήρεμο περιβάλλον που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να υιοθετεί ευκολότερα την κατάλληλη θερμοκρασία στην καμπίνα χωρίς να φυσάει πολύ αέρα απευθείας επάνω στους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η τρίτη καινοτομία είναι ένας «δείκτης σκόνης» που μετρά τον αέρα στο αυτοκίνητο σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέπει στον οδηγό να εντοπίζει πόσο λεπτή σκόνη βρίσκεται στον αέρα. Εάν υπάρχει πολύ, το σύστημα θα αρχίσει αυτόματα να καθαρίζει τον αέρα και να ελαχιστοποιεί την υγρασία του εσωτερικού χώρου. Εάν η ποιότητα του αέρα δεν βελτιωθεί, αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη ότι τα φίλτρα κλιματισμού πρέπει να αντικατασταθούν ή ότι τα καθίσματα πρέπει να απολυμανθούν.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών νέων καινοτομιών στη βελτιωμένη ποιότητα του αέρα της Hyundai είναι εντυπωσιακός και αποδεικνύει πόσο εξελιγμένα είναι πλέον τα αυτοκίνητά μας, σε έναν κόσμο με αερομεταφερόμενους ιούς οποιαδήποτε μορφή προστασίας είναι ευπρόσδεκτη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Hyundai i10 1.0 AMT

Advertisement

To ηλεκτρικό Hyundai Κona ξεπερνά τις 100.000 πωλήσεις

Χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη από τη Hyundai

 

Advertisement