Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Hyundai δημιουργεί νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai δημιουργεί νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Mobility

Η Hyundai δημιουργεί νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Mobility

Η Hyundai ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας μάρκας Ioniq , η οποία είναι αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα της.

Advertisement
Advertisement

Μέσω της νέας μάρκας Ioniq, η Hyundai θα παρουσιάσει τρία νέα ειδικά μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και υπόσχεται να εμπλουτίσει την γκάμα της με περισσότερα μοντέλα.

Η Hyundai αναφέρει ότι θα συνδυάσει τις δυνατότητες των Electric Vehicles, όπως: Γρήγορη φόρτιση, ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους και τροφοδοσία μπαταρίας με «καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδιασμό, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την ενσωμάτωση εμπειριών εντός και εκτός αυτοκινήτου.»

Τα τρία μοντέλα που ανακοινώθηκαν για τη μάρκα Ioniq είναι τα Ioniq 5, 6 και 7. Οι ζυγοί αριθμοί θα χρησιμοποιηθούν για τα sedan και οι μονοί για τα SUV. Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει με το νέο εμπορικό σήμα θα είναι ένα crossover μεσαίου μεγέθους ( το Ioniq 5)  στις αρχές του 2021. Αυτό το μοντέλο βασίζεται στο 45 EV Concept της Hyundai που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η Κορεάτικη εταιρία λέει ότι «οι σχεδιαστές της εμπνεύστηκαν από εικόνες του παρελθόντος και τις ενσωμάτωσαν με στοιχεία του μέλλοντος» για να δημιουργήσουν ένα σχήμα το οποίο θα ακολουθούν τα μελλοντικά μοντέλα Ioniq.

Advertisement
Advertisement

Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan Ioniq 6, αυτή τη φορά με βάση το project Prophecy που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο. Στις αρχές του 2024, θα κυκλοφορήσει ένα μεγάλο SUV με το όνομα Ioniq 7.

Όλα τα μοντέλα Ioniq θα βασιστούν στην ηλεκτρική πλατφόρμα Global Modular (E-GMP) που προσφέρει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Η Hyundai λέει ότι αυτή η πλατφόρμα θα της επιτρέψει να επαναπροσδιορίσει τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων και να τις μετατρέψει σε έξυπνους χώρους διαβίωσης.

Το όνομα Ioniq χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Hyundai το 2016 σε ένα sedan μοντέλο, ήταν διαθέσιμο ως : Υβριδικό, plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης: 

Νέο πρωτότυπο Hyundai Ioniq που καίει 2,9 lt./100 km

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq

Advertisement

Χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη από τη Hyundai