Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Hyundai i20 N

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Hyundai i20 N

ΝΕΑ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Hyundai i20 N

ΝΕΑ

Το νέο «καυτό» μοντέλο της Hyundai, i20 N ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των γρήγορων supermini αναμένεται να εμπλουτιστεί με την έλευση του νέου Hyundai i20 N, το οποίο θα πονοκεφαλιάσει τους αντιπάλους του, πετώντας το γάντι στο κορυφαίο Ford Fiesta ST.

Τα πρωτότυπα μοντέλα του i20 N έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, εξ ου και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Όπως διαπιστώνουμε το συγκεκριμένο hot-hatch διαθέτει ένα νέο, ιδιαιτέρως επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, με κυρίαρχο στοιχείο την πίσω αεροτομή, ενώ δεν λείπουν τα φαρδύτερα μετατρόχια, οι μεγάλοι τροχοί, τα βελτιωμένα φρένα και η σπορ ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, ανάλογη εικόνα θα διαθέτει και η καμπίνα, με τους υπεύθυνους του τμήματος «N» να επιλέγου καθίσματα τύπου μπάκετ και διαφορετικής σχεδίασης τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων.

Το νέο Hyundai i20 N θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία είναι σχεδιασμένη να φιλοξενεί τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες. Μιλώντας για τα μοτέρ, η κορεατική φίρμα πολύ πιθανό να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο ένα θερμικό σύνολο 2,0 λίτρων, έχοντας ως βάση το αντίστοιχο που διαθέτει το i30 N, με την ισχύ του να μειώνεται κοντά στους 200 ίππους. Αυτό θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που θα μεταφέρει την δύναμη στους εμπρός τροχούς, ενώ οι επιδόσεις θα βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο της κατηγορίας. Η Hyundai ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημο, παρά μόνο ότι για τα πρώτα 100 km/h το i20 N θα χρειάζεται χρόνο κοντά στα 7,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 225 km/h.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Το νέο Hyundai Kona N στα τελικά του τεστ

Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Hyundai Kona (+τιμές video)

Χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη από τη Hyundai

Advertisement