Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Porsche 356 B αποκαθίσταται με διαφορετικό τρόπο…

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Porsche 356 B αποκαθίσταται με διαφορετικό τρόπο…

ΝΕΑ

Μια Porsche 356 B αποκαθίσταται με διαφορετικό τρόπο…

ΝΕΑ

Με το σωστό χρηματικό ποσό και μια ικανή ομάδα αποκατάστασης, μπορεί μια Porsche 356 B να μοιάζει με την ημέρα που έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, εάν μια ακριβή αποκατάσταση δεν είναι στο μυαλό του ιδιοκτήτη, μπορεί πάντα να υπάρχει μια πιθανότατα καλύτερη εναλλακτική. Η μέθοδος αυτή αναδεικνύει τα ίχνη των χρόνων τα οποία διακοσμούν το μέταλλο και του δίνουν περισσότερο χαρακτήρα. Έτσι, αντί να σβήνουμε τις ουλές που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να γιορτάσουμε και να τις παρουσιάσουμε. Η συγκεκριμένη τεχνική προσδίδει τελικά ένα μοναδικό κλασικό αυτοκίνητο, όπως την Porsche 356 Β του 1961 που είδαμε στην Καλιφόρνια.

Ο κινητήρας 1.600-S cc με σχεδόν 80 ίππους έχει αποκατασταθεί και αναβαθμιστεί από την “Das Triebwerk”, μια εταιρία που διαχειρίζεται τις κλασικές Porsche αλλά και τα VW. Η 356 B έλαβε μια τέτοιου είδους αποκατάσταση που της επέτρεψε να διατηρήσει μερικά από τα σημάδια του χρόνου και ταυτόχρονα να λάβει μια σοβαρή μηχανική αναβάθμιση. Προσθέτοντας την κλασική γοητεία της Porsche οι δερμάτινες λωρίδες από τα Ράλι θυμίζουν το Herbie, το Love Bug, όπως επίσης τα αυτοκόλλητα και οι αριθμοί. Όλα αυτά δίνουν στο αυτοκίνητο ένα μαχητικό βλέμμα βετεράνου που ταιριάζει με τα μικροσκοπικά χτυπήματα και τις μικρές γρατσουνιές στο αμάξωμα, καθώς και το φθαρμένο τιμόνι στο εσωτερικό. Εδώ θα συναντήσετε επίσης μπεζ δέρμα σε συνδυασμό με κόκκινη δερματίνη. Η ομάδα αποκατάστασης αντικατέστησε όλες τις τσιμούχες και μόνωσε το κάτω μέρος, το χώρο του κινητήρα αλλά και τον χώρο αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση με τα οπτικά, ο Das Triebwerk στράφηκε προς το χώρο του κινητήρα. Ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είχε επισκευαστεί, ο κινητήρας έφτασε στο μηδέν με τεχνικούς όρους. Παρ ‘όλα αυτά, όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αντικαταστάθηκαν ή αναθεωρήθηκαν, με την Porsche 356 B να αποκτά ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα 12 volt όπως επίσης και ηλεκτρονικό διακόπτη ανάφλεξης. Τα φρένα και η πλεξούδα καλωδίωσης αντικαταστάθηκαν και η ομάδα τοποθέτησε επίσης στη μικρή Porsche εμπρός και πίσω δισκόφρενα καθώς και μια ανάρτηση της Bilstein ρυθμισμένη για σπορ οδήγηση.