Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Abarth βασισμένο στην Alfa Romeo 4C

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μοναδικό Abarth βασισμένο στην Alfa Romeo 4C

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό Abarth βασισμένο στην Alfa Romeo 4C

ΝΕΑ

Εμπνευσμένο από το αγωνιστικό πρωτότυπο 1000 SP της δεκαετίας του ’60 είναι το one-off μοντέλο που κατασκεύασε η Abarth χρησιμοποιώντας σαν βάση μια Alfa Romeo 4C.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες δεκαετίες το όνομα της Abarth έχει συνδεθεί άρρηκτα με αυτό της Fiat ως η καθαρόαιμη σπορ έκφραση των ιταλικών μοντέλων, όμως τα θεμέλια του θρύλου της Abarth βρίσκονται στις αγωνιστικές δημιουργίες των δεκαετιών του ΄50 και ΄60 κατά τις οποίες η εταιρία έγινε γνωστή για τις διακρίσεις της με πρωτότυπα που είχαν κατά κύριο λόγο ως βάση μηχανικά μέρη από Fiat και Alfa Romeo.

Θέλοντας να τιμήσει αυτή την λαμπρή περίοδο η Abarth προχώρησε στη δημιουργία ενός one-off μοντέλου που αντλεί έμπνευση από το 1000 SP (Sport Prototypo) και είναι βασισμένο στην Alfa Romeo 4C Spider. Από το supercar τσέπης της Alfa είναι δανεισμένο το ανθρκονημάτινο μονοκόκ, η ανάρτηση με τα γόνατα MacPherson εμπρός και πίσω, καθώς και ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.750 cc με τους 240 PS.
Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις της 4C στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως το αυθεντικό 1000 SP ήταν πραγματικά μικροσκοπικό καθώς φαίνεται εξαιρετικά μικρό μπροστά στον σύγχρονο απόγονό του. Πάντως βλέπουμε πως υπάρχει μια σαφής αισθητική συγγένεια μεταξύ των δύο μοντέλων χάρη στην κατάλληλη διαμόρφωση του εμπρός μέρους με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, το μεγάλο κυρτό παρμπρίζ, και το ρολμπαρ πίσω από τον οδηγό.

Abarth-1000-SP-new

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς πάντως οι τεχνικοί της Abarth δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν πολύ χρόνο για να πλησιάσουν τις καμπύλες της σιλουέτας του αυθεντικού 1000 SP καθώς και η σιλουέτα της 4C έχει μια αντίστοιχη προσέγγιση. Η Abarth δεν έχει προχωρήσει σε ανάλυση των προδιαγραφών αλλά πιθανότατα δεν έχουν γίνει μηχανολογικές αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζουμε από την 4C η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις για την δυναμισμό και την αρτιότητα του οδηγικού της χαρακτήρα αλλά δυστυχώς ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 2020 με τον τερματισμό της παραγωγής της.

Abarth-1000-SP-new

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα γκάμα Abarth 595: Σπορ δυναμισμός και ιταλικό στιλ στο μάξιμουμ
Abarth: 140.000…ευχαριστώ στους οπαδούς της (video)
Μεγάλες αλλαγές στην Alfa Romeo για χάρη των ηλεκτρικών