Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα γκάμα Abarth 595: Σπορ δυναμισμός και ιταλικό στιλ στο μάξιμουμ

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα γκάμα Abarth 595: Σπορ δυναμισμός και ιταλικό στιλ στο μάξιμουμ

ΝΕΑ

Η νέα γκάμα Abarth 595: Σπορ δυναμισμός και ιταλικό στιλ στο μάξιμουμ

ΝΕΑ

Η αναβαθμισμένη σειρά των Abarth 595 φέρνει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας στις μέρες μας, σε μία μεγάλη γκάμα μοντέλων που δένουν αρμονικά την σπορ οδηγική έξαψη με την σχεδιαστική dolce vita της ιταλικής σχολής.

Advertisement
Advertisement

Το ανήσυχο πνεύμα του Carlo Abarth ζει και βασιλεύει στην ανανεωμένη γκάμα των Abarth 595, η οποία διατίθεται σε πλήρη ανάπτυξη και στη χώρα μας. Γνήσια τέκνα της μεγάλης ιταλικής παράδοσης στη δημιουργία ξεχωριστών στιγμών της αυτοκίνησης, τα νέα Abarth συνδυάζουν με έναν μοναδικό τρόπο την κορυφαία οδηγική απόλαυση με τις αγωνιστικές καταβολές και το απαράμιλλο στιλ.

Πίσω από κάθε μοντέλο της γκάμας των Abarth 595 υπάρχει το πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας και η ξεχωριστή “αύρα” που της εμφύσησε ο ξεχωριστός Carlo Abarth. Mετά από 70 χρόνια από την ίδρυσή της η εταιρία συνεχίζει να δίνει το παρόν και στη σύγχρονη εποχή, με μία σειρά μοντέλων γεμάτα εκπλήξεις, εξαιρετικές επιδόσεις, κορυφαίο fun to drive συναίσθημα και υψηλές δόσεις αισθητικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Όλα κινούνται από τον εξαιρετικό turbo κινητήρα 1.4 Τ-Jet, ένα σύνολο ιδιαίτερα εξελιγμένο και με πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ένα μοτέρ το οποίο, μεταξύ άλλων, το εμπιστεύονται και οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων της Formula 4 στην Ιταλία και την Γερμανία, εφοδιάζοντας με αυτό τα μονοθέσιά τους.

Ανάλογα με την έκδοση η ισχύς ξεκινά από τους 145 ίππους , περνά στην ενδιάμεση έκδοση των 165 ίππων και κορυφώνεται στους 180 ίππους στις πιο δυνατές και σπορτίφ εκδόσεις. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,8, 6,3 και 6,7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα στην κορυφαία έκδοση των 180 ίππων (στα 210 χλμ./ώρα και 218 χλμ./ώρα για τις άλλες δύο).

Advertisement

Εκτός από τα συλλεκτικά Yamaha Monster και 70ο Anniversario, στη γκάμα υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις Turismo και Competizione, οι οποίες είναι πλέον αναβαθμισμένες και διαθέτουν μεταξύ άλλων και μερικές πολύ όμορφες νοσταλγικές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας και τις αγωνιστικές της περγαμηνές.

Η έκδοση Turismo με τους 165 ίππους διαθέτει νέα μπάκετ καθίσματα επενδεδυμένα με δέρμα, τα οποία αντλούν την σχεδιαστική τους έμπνευση από τα αγωνιστικά καθίσματα των πρώτων εποχών της Abarth, στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60.

Advertisement

Η έκδοση Competizione με τους 180 ίππους δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε ένα πιο δυναμικό και σπορ ταμπεραμέντο και είναι διαθέσιμη με το νέο χρώμα της Abarth, το Blue Rally. Το χρώμα αυτό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στην ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς με αυτό ήταν βαμμένο το θρυλικό Fiat Abarth 131 Rally stradale που σημάδεψε την δεκαετία του 1970 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Την πολύ δυναμική εμφάνιση της έκδοσης Competizione τονίζουν ακόμα περισσότερο οι νέες ζάντες αλουμινίου Montecarlo των 17 ιντσών, οι οποίες θυμίζουν τις αντίστοιχες ζάντες του απόλυτου rally icon, της Lancia Delta HF Integrale.

Advertisement

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν κάποιες πολύ ξεχωριστές επιλογές στα περιφερειακά, όπως τα μπάκετ καθίσματα και οι ζώνες ασφαλείας της γνωστής από τους αγώνες Sabelt, τα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός από την Brembo και τα ελατήρια της Eibach τα οποία προσφέρουν το απόλυτο στην ακρίβεια και την αμεσότητα στην οδική συμπεριφορά.

Όλες οι εκδόσεις της ανανεωμένης σειράς 595 διατίθενται σε εκδόσεις και με αυτόματο κιβώτιο, με δυνατότητα σειριακής λειτουργίας και paddles στο τιμόνι. Τα 595, 595 Τurismo και 595 Competizione προσφέρονται και στην πανέμορφη έκδοση cabrio για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την dolce vita μέσα σε έναν μικρό πύραυλο οδηγικής απόλαυσης.

Οι τιμές της νέας γκάμας των Abarth 595 ξεκινούν από τις 19.250 ευρώ, ενώ όλες οι εκδόσεις καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χιλιόμετρα και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Σε κάθε περίπτωση η αναβαθμισμένη σειρά Abarth 595 έχει μία πληθώρα εκδόσεων ώστε να καλύψει τον οδηγό που θέλει κάτι πολύ ξεχωριστό και απόλυτα εστιασμένο στην οδηγική απόλαυση, συνδυάζοντας με μαεστρία το αξεπέραστο ιταλικό στιλ με επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα στο μέγιστο δυνατό. Το ανήσυχο και πρωτοπόρο πνεύμα του Carlo Abarth ζει και βασιλεύει. Και ο “Σκορπιός” του παραμένει πάντα έτοιμος να δείξει το “κεντρί” σε όποιον τον αμφισβητήσει. Respect!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nέο Abarth 595 Esseesse: Το τσίμπημα του “Σκορπιού”
Νέα σειρά Abarth 595: Απόδοση και στυλ στον αστερισμό του Σκορπιού (+video)
Nέα Abarth 595 Scorpioneoro και Monster Energy Yamaha