Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Electrogenic Porsche 356: Ηλεκτρική με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (+video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Electrogenic Porsche 356: Ηλεκτρική με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (+video)

ΝΕΑ

Electrogenic Porsche 356: Ηλεκτρική με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (+video)

ΝΕΑ

Η συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση δεν τελειώνει ποτέ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την μετατροπή ενός κλασικού μοντέλου. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των «electromods» κλασικών αυτοκινήτων βγάζει το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων από την εξίσωση σημαίνει ότι χάνεται μια σημαντική πτυχή της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Σε έναν κόσμο όπου τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων γίνονται ολοένα και πιο σπάνια (ακόμη και σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης) μία από τις χαρές της κλασικής αυτοκίνησης είναι η ικανότητα να «ρυθμίζουμε» την ροπή με τις αλλαγές ταχύτητας.

 

Η εταιρία Electrogenic, γνωστή για τις μετατροπές (συνήθως κλασικών) αυτοκινήτων, σε ηλεκτροκίνητα μπορεί να έχει μόλις λύσει αυτό το πρόβλημα. Η Porsche 356, που μόλις ολοκλήρωσαν, διαθέτει το κλασικό χειροκίνητο τετρατάχυτο κιβώτιο, που βρίσκεται στο αυτοκίνητο και όχι απλώς κάποιου είδους προσομοίωση.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της 356 τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα χωρίς ψήκτρες Hyper9 της Electrogenic που παράγει 122 ίππους και 235 Nm ροπής. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 36 kWh που θα δώσει αυτονομία στην Porsche για 225 χλμ πριν χρειαστεί επαναφόρτιση μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 15 kW.

Το κιβώτιο στον κινητήρα της Electrogenic λειτουργεί χάρη στη χρήση της Electrogenic ενός κινητήρα χαμηλότερων σ.α.λ. που περιστρέφεται περίπου στις 8000 σ.α.λ.

Advertisement

Τα όργανα ελέγχου έχουν τροποποιηθεί για να δείξουν τις στροφές του κινητήρα, ενώ το μοτέρ σας δίνει ακόμη και ακουστική ένδειξη, επιτρέποντας στον οδηγό να… προβλέπει τις αλλαγές ταχυτήτων όπως θα έκανε με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Μπορείτε ακόμη και να «μαρσάρετε» τον κινητήρα όταν βρίσκεται στη νεκρά ταχύτητα.

Advertisement

Το τιμόνι δεν είναι υποβοηθούμενο (από τον ηλεκτροκινητήρα), τα παράθυρα είναι… χειροκίνητα, το ραδιόφωνο είναι η παλιά κατάλληλη μονάδα από την Blaupunkt και δεν υπάρχει ούτε ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα.

Πόσο κοστίζει; Λοιπόν, περιμένετε να πληρώσετε ανάμεσα στις 35.000 με 61.000 ευρώ για τη μετατροπή αρκεί να έχετε βρει και μία 356.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche 356 του Walter Röhrl διαθέτει κινητήρα 911 Turbo
Η Porsche 356 της Emory Motorsport έχει ενδιαφέρον
Σας θυμίζει κάτι αυτό το ηλεκτρικό κουπέ που ζυγίζει κάτω από τόνο;