Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elantra N: Το γρηγορότερο Hyundai εν δράσει (video)

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elantra N: Το γρηγορότερο Hyundai εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Elantra N: Το γρηγορότερο Hyundai εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Το σκληροπυρηνικό δημιούργημα των Νοτιοκορεατών αφιονίζεται στην πίστα και προκαλεί μαγεία.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που η πλειονότητα των κατασκευαστών ασχολείται με κιλοβατώρες, φορτιστές και αγωνιά να προλάβει τις εξελίξεις με το διαφαινόμενο τέλος των θερμικών μοτέρ, η Hyundai… σηκώνει παντιέρα.

Και το κάνει με στιλάτο τρόπο, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο το οποίο κατονομάζει ως «το πιο ισορροπημένο N». Οι συγκεκριμένες λέξεις, όμως, «λένε» τη μισή αλήθεια. Διότι το ολοκαίνουριο Elantra N είναι το ισχυρότερο δημιούργημα της Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος τίτλος του αποδίδεται χάρη στην παρουσία ενός 4κύλινδρου επίπεδου 2λιτρου τούρμπο μοτέρ που παράγει 280 άλογα και 392 ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει είτε ένα 8τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, είτε ένα 6άρι μηχανικό που συνδράμουν στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 σε 5,3 δλ., χαρίζοντας τελική ταχύτητα ίση με 250 χλμ./ώρα.

Το οπλοστάσιο του Elantra N εμπερικλείει όλα τα «καλούδια» της σπορ οικογενείας του, συμπεριλαμβανομένου ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, των τεχνολογιών N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS), αλλά και του «μαγικού» κουμπιού Ν Grin Shift (στάνταρ στην έκδοση με το DCT) που εκτοξεύει την ιπποδύναμη στα 290 άλογα.

Advertisement

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι άνθρωποι της Hyundai ήταν γενναιόδωροι ντύνοντάς το με spoiler, πίσω πτέρυγα, 19άρες ζάντες, δύο μεγάλες μπούκες στις άκρες του διαχύτη, αλλά και κόκκινες λεπτομέρειες (όπως οι δαγκάνες) που απογειώνουν το στιλ του.

Advertisement

Δείτε το νέο Elantra N να αφιονίζεται στην πίστα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Kona N: Εξαγριωμένο (video)
Η Hyundai χρηματοδοτεί start up εταιρείες για την τεχνολογία των αυτοκινήτων της
Δοκιμή: Hyundai i20 N

Advertisement