Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Kona N: Εξαγριωμένο (video)

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Kona N: Εξαγριωμένο (video)

ΝΕΑ

Hyundai Kona N: Εξαγριωμένο (video)

ΝΕΑ

Το μέλος της οικογένειας N Performance, έρχεται να αποδείξει πως τα SUV μπορούν να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

«Το Kona N είναι ένα αληθινό “hot SUV” με επίπεδα επιδόσεων αντίστοιχα με εκείνα ενός hot hatch. Κατεδαφίζει τον μύθο πως τα SUVs δεν μπορούν να είναι απολαυστικά στην οδήγηση.». Αυτά τα λόγια είχαν επιλέξει οι άνθρωποι της Hyundai, προκειμένου να μας συστήσουν την «καυτή» εκδοχή του Kona. Τη δοκιμή μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ!

Το compact νοτιοκορεατικό SUV, χρησιμοποιήθηκε ως «καμβάς» από το τμήμα N Performance, αποκτώντας μια εξαγριωμένη υπόσταση. Κάτω από το καπό «φωλιάζει» ένας 4κύλινδρος τούρμπο 2.000 κ.εκ. που αποδίδει 280 PS και 392 Nm ροπής. Παράλληλα, με το πάτημα ενός κουμπιού (N Grin Shift) στο δεξί άκρο του τιμονιού, παράγονται επιπλέον 10 PS (για 20 sec), βελτιστοποιώντας περαιτέρω τις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αυτές μεταφράζονται σε 5,5 δλ. για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την τελική να φτάνει τα 240 χλμ./ώρα. Σημειώνεται πως η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα, μέσω ενός ταχύτατου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, συνεπικουρούμενου από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Το παρών δίνουν και τέσσερα προγράμματα οδήγησης  (Eco, Normal, Sport, N, Custom), με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τα Sport και Ν που ακονίζουν την απόκριση του μοτέρ και του κιβωτίου, την ίδια ώρα που  επενεργούν στα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης.

Advertisement