Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτός από αυτοκίνητα οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και μπαταρίες! (+video)

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτός από αυτοκίνητα οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και μπαταρίες! (+video)

ΝΕΑ

Εκτός από αυτοκίνητα οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και μπαταρίες! (+video)

ΝΕΑ

Οι διοικούντες της TOGG ανακοίνωσαν την ίδρυση της εταιρείας που θα κατασκευάζει μπαταρίες για λογαριασμό των ηλεκτρικών μοντέλων της – Πότε έρχεται το πρώτο;

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς πραγματώνουν οι Τούρκοι τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της χώρας τους σε ένα οικοσύστημα κινητικότητας. Μέσω ανακοίνωσης στο Twitter, ο Τούρκος κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, TOGG, που χαίρει την υποστήριξη του Ερντογάν, ανακοίνωσε της ίδρυσης μιας νέας εταιρείας.

Πρόκειται για την SIRO Silk Road Clean Energy Solutions που θα αναλάβει την εξέλιξη και την κατασκευή των μπαταριών οι οποίες θα ενσωματώνονται στα επερχόμενα μοντέλα της TOGG, αρχής γενομένης από ένα SUV που αναμένεται το 2022.

Πρόκειται για ένα γεγονός-ορόσημο σύμφωνα με τους γείτονες, καθώς θεωρούν πως αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ενεργειακή τους απεξάρτηση από ξένες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2020 η TOGG υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον κατασκευαστή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων Farasis. Η δημιουργία της SIRO όχι μόνο δεν θα επηρεάζει τη σχέση της με τον εταίρο της, αλλά θα σηματοδοτήσει τη σύμπλευση των δύο εταιρειών (SIRO & Farasis).

Advertisement

Η TOGG χαιρετίζει τη δημιουργία της SIRO μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο Youtube, που ενημερώνει το κοινό για την τεχνολογία των μπαταριών.

Advertisement

Τα στοιχεία των μπαταριών θα έχουν μεγάλη ποσότητα από νικέλιο, η ενεργειακή τους πυκνότητα θα αυξάνει σημαντικά την αυτονομία και θα έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα, ακόμα και κάτω από δυσμενείς οδηγικές συνθήκες.

Παράλληλα, θα υπάρχει προηγμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας για βέλτιστη αποδοτικότητα σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, την ίδια ώρα που η αυτονομία θα ξεκινά από τα 300 χλμ. και θα φτάνει τα 500 χλμ., με τη φόρτιση (σε ταχυφορτιστή) να περιορίζεται σε 30 λεπτά.

Οι τουρκικές μηχανές δουλεύουν στα κόκκινα και έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου αμαξώματος, όπως έχει φροντίσει να μας ενημερώσει η εταιρεία, μέσω σχετικής φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!
TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά
H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022