Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022

Mobility

H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022

Mobility

Το πρώτο μοντέλο της Togg είναι ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα και  η παραγωγή του θα ξεκινήσει βάσει προγραμματισμού της εταιρείας προς τα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η Τούρκικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Togg καθόρισε τη χρονινή περίοδο κατά την οποία θα αρχίσει η παραγωγή του πρώτου της μοντέλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gurcan Karakas μίλησε σε δημοσιογράφους στην τουρκική πόλη Gebze για τα σχέδια της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε Γερμανικά δημοσιεύματα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως το μοντέλο της Togg θα είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές σχεδιασμού. Η μία θα είναι για τις δυτικές αγορές και η άλλη θα αφορά «αυτές που έχουν πιο ανατολίτικες γεύσεις».

Αρχικά το μοντέλο της Togg θα πωλείται αποκλειστικά στην Τουρκία και μετά από ενάμιση χρόνο παραγωγής, θα αρχίσουν και οι πωλήσεις στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, εξακολουθούσε να λέγεται ότι οι πωλήσεις στη Γερμανία θα ξεκινήσουν παράλληλα με το προγραμματισμένο λανσάρισμα της αγοράς στην Τουρκία αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει τελικά.

Advertisement
Advertisement

«Σχεδιάσαμε το αυτοκίνητό μας ως “έξυπνη συσκευή” από την αρχή και τώρα είναι η ώρα που θα το φέρουμε κοντά στο κοινό», είπε ο Gurcan Karakas. Περισσότερες από τις μισές τεχνολογίες που θα φέρει το μοντέλο στην αγορά, εξελίσσονται από τοπικούς εταίρους, ενώ υπάρχει και συμμετοχή Γερμανικών εταιρειών στην προσπάθεια. Μέχρι το τέλος του έτους, η Togg αναμένεται να απασχολήσει περισσότερα από 800 άτομα, ενώ τώρα ασχολείται με την εξέλιξη μιας νέας πρωτοποριακής φόρμας πωλήσεων.

Advertisement

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του εργοστασίου που θα έχει παραγωγική δυνατότητα 175.000 οχημάτων ετησίως, συνεχίζονται στο Gemlik της Τουρκίας. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η ηλεκτρική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία, θα «υποστηρίξει» την παραγωγή πέντε μοντέλων. Μετά το SUV, θα ακολουθήσει ένα sedan και ένα station wagon, ενώ αργότερα στη γκάμα θα προστεθεί ένα μεγαλύτερο SUV και ένα van.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκική TOGG: Η απόβαση στην Ευρώπη ξεκίνησε
Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!
Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση

 

 

Advertisement