Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!

ΝΕΑ

Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!

ΝΕΑ

Dream Team δημιουργεί η αυτοκινητοβιομηχανία της γειτονικής χώρας, όπως μαρτυρά η πρόσληψη ενός παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή.

Advertisement
Advertisement

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της τουρκικής TOGG, ενόψει 2022, όταν και θα παραχθεί το πρώτο ηλεκτρικό της SUV.

Οι γείτονες έχουν πολύ μεγάλες βλέψεις και στο πλαίσιο αυτό είναι αποφασισμένοι να στελεχώσουν τη νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει σε κορυφαίες θέσεις του κλάδου.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο Τούρκος πρώην επικεφαλής σχεδιαστής των Mercedes και Volkswagen, Murat Günak, ο οποίος φαίνεται πως βρήκε τη νέα του επαγγελματική στέγη στην TOGG. «Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής μας εντάχθηκε στην ομάδα μας ως επικεφαλής σχεδιαστής της TOGG», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Ποιος είναι ο Murat Günak

Advertisement

Γεννημένος του 1957, ο Gunak φοίτησε στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη σχολή Καλών Τεχνών του Κασέλ (Γερμανία), ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εκεί διδάχτηκε από ονόματα που συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα της σχεδίασης αυτοκινήτων, όπως είναι οι Claude Lobo και Patrick Le Quement.

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε για δύο χρόνια στη Ford Γερμανίας και μετά μετακόμισε στη Mercedes όπου εργάστηκε επί μια 8ετία. Το 1994 ταξίδεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Peugeot, για να επιστρέψει το 2018 στην Daimler ως αντιπρόεδρος για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα. Το 2003 πέρασε το κατώφλι του VW Group όπου είχε μεγάλη συνεισφορά στο συντονισμό των δραστηριοτήτων σχεδίασης για όλες τις μάρκες του ομίλου. Μεταξύ 2011 και 2013, τέλος, συμμετείχε στο project “Mia Electric”.

Advertisement

Η TOGG

Η TOGG αποτελεί μια κοινοπραξία πέντε κορυφαίων τουρκικών βιομηχανιών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu), που μέχρι το 2030 θα παράγει 5 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα: Ένα SUV, ένα sedan, ένα C-hatchback, ένα B-SUV και ένα MPV. Η μαζική παραγωγή του SUV θα εκκινήσει το 2022 και στη συνέχεια σειρά θα πάρει το σεντάν.

Διευθύνων σύμβουλος της TOGG είναι ο Mehmet Gurcan Karakas, ο οποίος ήταν πρώην διευθυντής της Bosch, ενώ διευθυντής της παραγωγικής μονάδας είναι ο Sergio Rocha, πρώην CEO της General Motors στην Κορέα. Την TOGG, τέλος, στηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan, παρέχοντάς της φορολογική ατέλεια, δωρεάν γη και εγγύηση αγοράς 30.000 οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρονικό εισιτήριο και WI-FI στα ΚΤΕΛ!
Αυτά τα χρήματα θα λάβει η κάθε εταιρεία ΚΤΕΛ ως αποζημίωση
Επιδότηση σε πούλμαν, ΚΤΕΛ και τρένα – Πως θα εισπράξετε τα ποσά