Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια εξαιρετική Porsche 911 Carrera 4S του 1996

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια εξαιρετική Porsche 911 Carrera 4S του 1996

ΝΕΑ

Ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια εξαιρετική Porsche 911 Carrera 4S του 1996

ΝΕΑ

Η τελευταία αερόψυκτη 911 είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που μπορεί να έχει κάποιος στη συλλογή με τις Porsche του και η περίπτωση που έχουμε εδώ, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα.

Advertisement
Advertisement

Με 146.500 χιλιόμετρα στο κοντέρ, αυτή εδώ η Porsche 911 (993) είναι μια πολύ καλή περίπτωση για κάποιον που ψάχνει να αγοράσει για το γκαράζ ή για καθημερινή χρήση.

Για πολλά χρόνια, η Porsche 911 ήταν γνωστή για την εμβληματική σιλουέτα της και τον αερόψυκτο επίπεδο (Boxer) 6κύλινδρο κινητήρα της. Η τελευταία του είδους ήταν η 993, καθώς η διάδοχος (996), άλλαξε σε υδρόψυκτη και για πολλούς παραδοσιακούς, εκεί άλλαξαν τα πάντα. Η 911 Carrera 4S που βλέπουμε εδώ, είναι του 1996 και πωλείται από την Elferspot, έχοντας 146.500 χιλιόμετρα στο κοντέρ, κάτι που όμως από τη συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου δεν διακρίνεται με την πρώτη ματιά. Η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική και γι’ αυτό όπως προκύπτει από την ιστορία του αυτοκινήτου, ευθύνεται το Zuffenhausen Center της Porsche, στο οποίο έχουν γίνει όλες οι εργασίες συντήρησης του αυτοκινήτου από τον ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα ιδιοκτήτη του.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό συντήρησης, έχει το εγχειρίδιο χρήσης, όλα του τα κλειδιά όπως παραδόθηκαν από το εργοστάσιο και τις κάρτες με τους κωδικούς χρωμάτων, immobilizer, κλπ. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι στο Arena Red, που κάνει εξαιρετική αντίθεση με τους ανοιχτόχρωμους τροχούς Turbo Twist που αφήνουν σε (διακριτικά) κοινή θέα τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το μπροστινό σπόιλερ από την Carrera RS. Στην καμπίνα, βρίσκουμε το σχετικά βασικό γκρι δέρμα ως επένδυση των επιφανειών αλλά είναι εξαιρετικά καλά συντηρημένο και δεν προδίδει ούτε την ηλικία του αυτοκινήτου αλλά ούτε και τα χιλιόμετρα- που αντικειμενικά, δεν είναι και πάρα πολλά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Στον εξοπλισμό του βρίσκουμε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, κλιματισμό και αντικλεπτικό σύστημα μαζί με ηχοσύστημα εποχής της Becker και βάση τηλεφώνου της Nokia. Η ισχύς προκύπτει από τον αερόψυκτο επίπεδο κινητήρα με χωρητικότητα 3,6 λίτρων και είναι 286 ίπποι με μέγιστη τιμή ροπής τα 34,6 kgm. Η ισχύς αυτή καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων. Το αυτοκίνητο διαθέτει κιτ χαμηλώματος της ανάρτησης, ενώ ο προηγούμενος κάτοχος αναφέρει και την ύπαρξη πίσω διαφορετικού περιορισμένης ολίσθησης. Με όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε πως η περίπτωση είναι απόλυτα αξιόλογη για κάποιον που θέλει να βάλει ένα τόσο καλό δείγμα 993 στη συλλογή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πιο φτηνή Porsche θα είναι ηλεκτρική;
Γιαγιά οδηγεί flat-out την Porsche 911 GT3 RS στη Monza (video)
Κλεφτή ματιά στην ενεργητική αεροδυναμική της Porsche 911 GT3 RS (+video) 

Advertisement