Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έχει πολύ μέλλον ακόμα το Mazda MX-5

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχει πολύ μέλλον ακόμα το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Έχει πολύ μέλλον ακόμα το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Η τελευταία γενιά των Mazda MX-5 ανανεώνεται παρά την παλαιότητά της, με έξτρα ειδικές εκδόσεις να είναι προ των πυλών.

Advertisement
Advertisement

Παρότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014, το Mazda MX-5 ανανεώνεται ακόμα και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό τρόπο, καθώς θα το δούμε σε πιο… σπέσιαλ μορφές.

Μπορεί το κόνσεπτ Iconic SP της Mazda να μας έκανε να ονειρευόμαστε ένα ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο MX-5, όμως η παρούσα γενιά του δημοφιλούς roadster δεν έχει εκλείψει ακόμα.

Ο διαχειριστής προγράμματος του μοντέλου, Σιγκέκι Σάιτο τόνισε σε δηλώσεις του πως θέλει να κρατήσει το MX-5 στην αγορά για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Μάλιστα, προμήνυσε ειδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ND γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνει ξεχωριστή έκδοση. Για όσους δεν θυμούνται, στην 30η επέτειο του μοντέλου το 2019 και στην 100η επέτειο της Mazda το 2020, το MX-5 βγήκε σε επετειακές εκδόσεις που σήμερα θεωρούνται μοναδικές.

Σε αυτά προστίθενται τώρα και τα λόγια του Σάιτο τα οποία δείχνουν ότι η Mazda ετοιμάζει κάτι ακόμα καλύτερο αυτή τη φορά. Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνει αυτή τη στιγμή, μία καλή όμως, είναι να βγει ένα επετειακό MX-5 το 2024 για τα 35 χρόνια ζωής που θα έχει κλείσει. Το 2014 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, αφού βγήκε επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια.

Advertisement

Εφόσον επιβιώσει το δημοφιλές σπορ roadster της ιαπωνικής εταιρείας μέχρι το 2028, όπως υπολογίζεται, θα έχει κλείσει 14 χρόνια στην αγορά. Έτσι, θα γίνει το πιο μακρόβιο MX-5 στην ιστορία του μοντέλου, προσπερνώντας το NC που επιβίωσε μία γεμάτη δεκαετία.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι για το 2024 η Mazda έχει ήδη παρουσιάσει από τον Οκτώβρη το ανανεωμένο MX-5, το οποίο διαθέτει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED, νέο infotainment και περισσότερη ισχύ για τον μικρότερο κινητήρα των 1.5 λίτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Mazda MX-5: Ηλεκτρικό αλλά και απόλυτο fun to drive
Mazda MX-5: Η εξέλιξη του «Jinba-Ittai»
Μακάρι το Mazda Iconic SP να είναι το νέο MX-5!