Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Sold out το Mazda MX-5 «30th Anniversary»

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Sold out το Mazda MX-5 «30th Anniversary»

ΝΕΑ

Sold out το Mazda MX-5 «30th Anniversary»

ΝΕΑ

Το αγαπημένο μας Mazda MX-5 γράφει και πάλι ιστορία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις, αυτή τη φορά με την επετειακή έκδοση «30th Anniversary».

Advertisement
Advertisement

 

Θέλοντας να τιμήσει την 30η επέτειο από την πρώτη παρουσίαση του ΜΧ-5, η Mazda παρουσίασε την έκδοση «30th Anniversary», η οποία πρόκεται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό που δεν θα ξεπεράσει τα 3.000 κομμάτια. Αλλά η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με τον χρόνο-ρεκόρ που χρειάστηκαν για να προπωληθούν τα 500 μοντέλα που προορίζονταν για την αγορά των ΗΠΑ. Σε μόλις τέσσερις ώρες, οι άνθρωποι της Mazda Αμερικής είδαν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας να κατακλύζεται από εκατοντάδες χρήστες με σκοπό να πληρώσουν την απαραίτητη προκαταβολή για να αποκτήσουν το συλλεκτικό ΜΧ-5.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα στα πρώτα 15’ της ώρας είχαν παραγγελθεί 100 κομμάτια, την πρώτη ώρα ο αριθμός είχε φτάσει τα 250, ενώ με την συμπλήρωση της 4ης ώρας, είχαν εξαφανιστεί και τα 500 συνολικά μοντέλα. Το Mazda MX-5 «30th Anniversary» θα διατίθεται τόσο σε έκδοση Roadster, όσο και σε RF, και ξεχωρίζει από τον εντυπωσιακό χρωματισμό Racing Orange, τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, τα φρένα της Brembo με βαμμένες σε πορτοκαλί χρώμα δαγκάνες. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα καθίσματα της Recaro, οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και το ηχοσύστημα της Bose. Τέλος, κάτω από το καπό φιλοξενείται ένας δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας Skyactiv-G, με απόδοση 184 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, μπλοκέ διαφορικό και φυσικά πίσω κίνηση, ενώ διαθέτει και αμορτισέρ της Bilstein.