Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS Automobiles: Ετοιμάζει ηλεκτρικό με 700 χλμ. αυτονομίας

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS Automobiles: Ετοιμάζει ηλεκτρικό με 700 χλμ. αυτονομίας

ΝΕΑ

DS Automobiles: Ετοιμάζει ηλεκτρικό με 700 χλμ. αυτονομίας

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του ομίλου Stellantis για κυριαρχία στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρική επέλαση ετοιμάζει ο νεοσύστατος όμιλος Stellantis, ο οποίος μέσα στους επόμενους 24 μήνες αναμένεται να παρουσιάσει 20 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Παράλληλα, έως το 2030 το 70% της γκάμας του ομίλου θα απαρτίζεται από αυτοκίνητα που θα ενσωματώνουν κάποια μορφή ηλεκτρικής τεχνολογίας, ενώ προβλέπονται και τεράστιες επενδύσεις της τάξεως των 30 δισ. ευρώ.

Μία από τις μάρκες του Group που ετοιμάζει δυναμικό μπάσιμο στην ηλεκτρική κινητικότητα είναι και η DS. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, από το 2024 η εταιρεία θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Ένα από αυτά θα είναι και μια σχετικής τεχνολογίας έκδοση του ολοκαίνουριου DS4, η οποία θα λανσαριστεί το 2024 και θα πάρει θέση δίπλα στο μοναδικό υπάρχον μηδενικών ρύπων μοντέλο της εταιρείας, DS 3 Crossback E-Tense.

Μέσα στο ίδιο έτος, θα συστηθούμε και με ένα ολοκαίνουριο μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV. Αυτό όχι μόνο δεν θα έχει καμία σχέση με τα υπάρχοντα αυτοκίνητα της μάρκας, αλλά και θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται σε μια από τις καινοτόμες πλατφόρμες του ομίλου Stellantis.

Ειδικότερα, θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Medium, που όπως έχει δηλώσει με κάθε επισημότητα ο όμιλος, θα υποστηρίζει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 104 kWh. Ένα από τα μεγάλα ατού, λοιπόν, του μελλοντικού μοντέλου θα είναι η αυτονομία του που θα αγγίζει τα 700 χλμ./ώρα.

Advertisement

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν, αλλά όπως γνωρίζουμε η πλατφόρμα STLA Medium θα είναι συμβατή με συστήματα κίνησης κυμαινόμενης ισχύος 170-245 PS.

DS4

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες η DS θα λανσάρει στη χώρα μας και το ολοκαίνουριο DS4 (δείτε το εδώ), το οποίο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των DS3 και DS7.

Το κομψό μικρομεσαίο SUV βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2,  ειδικά σχεδιασμένη για την ενσωμάτωση και εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων.

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις από το λανσάρισμα, το DS4 θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδικό με έναν 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 180 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 225 ίππους, και η ηλεκτρική αυτονομία θα ανέρχεται στα 50 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ενεργειακές κυψέλες για τα μεσαία επαγγελματικά του ομίλου Stellantis
Stellantis: “Περίοδος χάριτος” για κάθε εταιρεία
Η Stellantis “ψάχνεται” για εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία