Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dongfeng eπ007: Ηλεκτρικό σεντάν με τιμή αυτοκινήτου πόλης

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dongfeng eπ007: Ηλεκτρικό σεντάν με τιμή αυτοκινήτου πόλης

ΝΕΑ

Dongfeng eπ007: Ηλεκτρικό σεντάν με τιμή αυτοκινήτου πόλης

ΝΕΑ

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε επίσημα το νέο της μοντέλο. Η σχεδίαση, οι επιδόσεις και η τιμή του αξίζουν την προσοχή μας.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή που τα ηλεκτρικά είναι ακόμα πολύ ακριβά για τα μέσα εισοδήματα, η Dongfeng φέρνει το eπ007, ένα ηλεκτρικό σεντάν με δυνατότητες πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων της κατηγορίας του.

Κοιτώντας το εξωτερικά, την κλειστή μάσκα συνοδεύουν λεπτοί προβολείς LED, ενώ οι ζάντες είναι πεντάκτινες με κόκκινες δαγκάνες φρένων στους δίσκους.

Για βέλτιστη αεροδυναμική υπάρχει μία ενεργητική αεροτομή στο πίσω μέρος, ενώ ο εντυπωσιακός συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στα 0,209! Το αμάξωμα έχει 4,880 μέτρα μήκος, 1,895 μέτρα πλάτος και 1,460 μέτρα ύψος όταν το μεταξόνιο είναι στα 2.915 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Για όσους θέλουν να νιώσουν ότι οδηγούν ένα υψηλής ποιότητας σπορ αυτοκίνητο, μπορούν να προσθέσουν μέσω της γκάμας επιλογών του έξτρα εξοπλισμού, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Αυτό το εξοπλιστικό πακέτο βέβαια κοστίζει περίπου 2.800 ευρώ.

Και εδώ φτάνουμε στην τιμή που μαγνητίζει και περισσότερα το βλέμμα μας. Το Dongfeng eπ007 έχει τιμή πώλησης (στην Κίνα) που ξεκινάει από τις 20.450 ευρώ. Το κινεζικό σεντάν αναμένεται να διατεθεί σε πολλές εκδόσεις, κυρίως ως ηλεκτρικό, αλλά και ως plug-in υβριδικό.

Advertisement

Η βασική έκδοση ονομάζεται 53Pro και αφορά ένα πισωκίνητο σύστημα πρόωσης μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 215 ίππους. Η μπαταρία είναι στις 56,83 kWh και θεωρητικά εξασφαλίζει 530 χιλιόμετρα.

Η μεσαία έκδοση ονομάζεται 620Pro, έχει μία μπαταρία 70,26 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 268 ίππους. Η αυτονομία σε αυτήν την έκδοση του eπ007 υπολογίζεται στα 620 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η κορυφαία έκδοση όσον αφορά το ηλεκτρικό Dongfeng έχει την ονομασία 540Max, η μπαταρία είναι ίδια με αυτήν της 620Pro, αλλά η αυτονομία είναι μικρότερη (540 χιλιόμετρα, πάντα θεωρητικά). Ο λόγος είναι πως έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ στους 536 ίππους.

Η Dongfeng αποφάσισε να απευθυνθεί και στο κοινό που δεν θέλει να βάλει στη ζωή του ακόμα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για αυτό, το eπ007 διατίθεται και σε έκδοση plug-in hybrid. Η έκδοση ονομάζεται 200Pro και κάτω από το καπό βρίσκεται ένας θερμικός κινητήρας των 1,5 λίτρων και μία μπαταρία των 28,39 kWh.

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση των δύο είναι στους 215 ίππους και η μπαταρία εξασφαλίζει από μόνη της περίπου 200 χιλιόμετρα. Τα συνολικά χιλιόμετρα που θεωρητικά πάντα μπορεί να διανύσει το υβριδικό eπ007 είναι περίπου 1.200, σύμφωνα με την Dongfeng.

Στο εσωτερικό, συναντάμε μία μεγάλη κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό των 15,6 ιντσών. Τα ψηφιακά όργανα από την άλλη, ο οδηγός τα βλέπει μέσω μίας οθόνης 8,8 ιντσών. Μάλιστα, αυτή η οθόνη μπορεί να αναδιπλωθεί.

Τα καθίσματα είναι premium, καθώς έχουν δυνατότητα μασάζ σε 8 σημεία τους, το σύστημα του ήχου αποτελείται από 20 ηχεία και ο χρωματισμός στο εσωτερικό καθορίζεται από τον τρόπο οδήγησης.

Από άλλες καινοτομίες, το eπ007 έχει δυνατότητα ξεκλειδώματος της πόρτας μέσω αναγνώρισης προσώπου. Επίσης, το κινεζικό σεντάν έχει 31 αισθητήρες που υποστηρίζουν το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, συμπεριλαμβάνεται απομακρυσμένος έλεγχος του παρκαρίσματος, αναγνώριση πινακίδων, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας και προειδοποίηση σύγκρουσης.

Το Dongfeng eπ007 αναμένεται να εμφανιστεί σε επίσημη έκθεση αυτοκινήτου εντός του πρώτου τετράμηνου του 2024. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να λανσάρει άλλα 10 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Πάντα για την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA Mobility 2023: Οι Κινέζοι πίνουν… μπύρες στο Μόναχο
Ποιο είναι το super SUV με τους 1.000 ίππους;
Αυτό είναι το κινέζικο, ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων