Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το κινέζικο, ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το κινέζικο, ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Αυτό είναι το κινέζικο, ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Είναι αναμενόμενο ότι οι Κινέζοι θα αντέγραφαν και το Hummer. Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτρικού Mengshi M-Terrain.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, ο Όμιλος Dongfeng ίδρυσε μία ακόμα εταιρεία με σκοπό να εντυπωσιάσει με ένα καινούργιο μοντέλο, φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό. Η ονομασία της είναι Mengshi, λέξη η οποία σημαίνει «πολεμιστής» και το πρώτο αυτοκίνητο που δημιούργησε ονομάζεται M-Terrain. Έχει θερμικό κινητήρα και προορίζεται για τον κινεζικό στρατό, κατά βάση.

Αυτό δεν είναι άλλο από έναν «κλώνο» του αμιγώς ηλεκτρικού GMC Hummer EV. Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη του Ομίλου Dongfeng θα εξελίξουν και θα κατασκευάσουν και μια αμιγώς η ηλεκτρική εκδοχή του η οποία θα διατίθεται στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MOPA» την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι θα κατασκευάζεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση όσο και σε εκδοχή με θερμικό κινητήρα, ο οποίος όμως θα λειτουργεί μόνο ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες του και δεν θα είναι συνδεδεμένος με τους τροχούς.

Στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει μπαταρίες 140 kWh, τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους θα φτάνει τους 1.000 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμιγώς ηλεκτρικό M-Terrain θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 500 χλμ. Η εκδοχή του με τον range extender κινητήρα θα έχει μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες (65,9 kWh) και θα  μπορεί να κινηθεί σε μέγιστη θεωρητική αυτονομία 800 χλμ, συνδυαστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία
Το επόμενο βήμα: Μπαταρίες απευθείας στο πλαίσιο
Μειώθηκε η εμπλοκή της Dongfeng στον όμιλο Stellantis