Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rolls-Royce δοκιμάζει τη Spectre στην Κυανή Ακτή

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Rolls-Royce δοκιμάζει τη Spectre στην Κυανή Ακτή

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce δοκιμάζει τη Spectre στην Κυανή Ακτή

ΝΕΑ

Η Spectre, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce, συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης σε θερμές συνθήκες και σε ένα περιβάλλον το οποίο της ταιριάζει απόλυτα.

Advertisement
Advertisement

Αυτές τις ημέρες η Γαλλική Ριβιέρα βιώνει το μεσογειακό καλοκαίρι, με την αυξημένη θερμοκρασία και την έντονη ηλιοφάνεια. Σε αυτό το περιβάλλον οι άνθρωποι της Rolls-Royce συνεχίζουν τις δοκιμές της Spectre, τόσο για την αποδοτικότητά των μπαταριών της όσο και για την ανάρτησή της.

Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας, η οποία έχει μπει στο τελικό στάδιό της πριν την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη ρύθμιση της ανάρτησης του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce έχουν τη φήμη του «μαγικού χαλιού» σε ό,τι αφορά στη λειτουργία αυτής και στην άνεση που προσφέρει στους επιβάτες της. Αυτό το χαρακτηριστικό θέλουν να διατηρήσουν και στη Spectre και φρόντισαν να δημιουργήσουν μια διάταξη η οποία να ταιριάζει στο αυτοκίνητο και στην περισσότερο ηλεκτρονική τεχνολογική «φύση» του.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί της πολυτελούς βρετανικής εταιρείας τοποθέτησαν νέες αντιστρεπτικές ράβδους στην ανάρτησή της οι οποίες είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες και μπορούν να αποσυνδεθούν αυτόματα και να μην επηρεάζουν την υπόλοιπη μοχλική διάταξη αυτής, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη ταλάντωσή της για όσο διάστημα απαιτείται.

Advertisement

Το σύστημα «Flag bearer», όπως ονομάζεται, έχει βασικό στοιχείο του μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας τοποθετημένη στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου η οποία καταγράφει διαρκώς το κατάστρωμά του δρόμου εμπρός από αυτό, ενώ λαμβάνει δεδομένα και από το σύστημα πλοήγησης για τη χάραξη αυτού στο επερχόμενο τμήμα της διαδρομής.

Advertisement

Αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η επιφάνεια του δρόμου ή την κλίση της επόμενης στροφής, το σύστημα «Flag bearer» απενεργοποιεί αναλόγως την καθεμιά από τις δύο αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός και πίσω αλλά και διαφορετικά σε κάθε τροχό του ίδιου άξονα. Έτσι, η ταλάντωση και η σκληρότητα ρυθμίζεται ακριβώς όσο απαιτείται κάθε φορά και για κάθε τροχό.

Επιπλέον, το σύστημα λαμβάνει δεδομένα και από τους συνολικά 18 αισθητήρες που διαθέτει η Spectre και ρυθμίζει τη συμπεριφορά της ανάρτησης κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση του οχήματος φροντίζοντας να μην μεταφέρεται η όποια μετατόπιση του αμαξώματος στους επιβάτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα πέπλο Carbon για την Rolls-Royce Phantom
Αυτή είναι η νέα Rolls-Royce Phantom (και χωρίς δέρματα!)
Γιατί αλλάζει το αγαλματάκι της Rolls-Royce;