Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και οι Rolls-Royce Spectre έχουν τις ανακλήσεις τους

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και οι Rolls-Royce Spectre έχουν τις ανακλήσεις τους

ΝΕΑ

Ακόμα και οι Rolls-Royce Spectre έχουν τις ανακλήσεις τους

ΝΕΑ

Λίγο μετά το λανσάρισμά του, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce ανακαλείται, ώστε να διορθωθούν συγκεκριμένα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 100 Rolls-Royce Spectre δέχθηκαν ανακλήσεις στις ΗΠΑ λόγω σημαντικής αστοχίας στο καλώδιο γείωσης. Πρόκειται για ένα καλώδιο που προστατεύει το κύκλωμα του αυτοκινήτου από ηλεκτρικές υπερφορτώσεις ή βραχυκυκλώματα. Επομένως, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το λες και… μικρό.

Τα αυτοκίνητα στα οποία εντοπίστηκε το πρόβλημα, κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ 24 Οκτωβρίου και 11 Δεκεμβρίου του 2023 στο εργοστάσιο του Γκούντγουντ.

Οι αντιπροσωπείες της Rolls-Royce παγκοσμίως έχουν ενημερωθεί ήδη, ενώ οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση στις 15 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

 

Η Spectre αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce. Στις ΗΠΑ, η τιμή πώλησης ξεκινάει από τις 413.000 δολάρια.

Πρόκειται για μία πολύ υψηλή τιμή για να αγοράσει κανείς ένα ηλεκτρικό που με το… καλημέρα δέχεται ανάκληση για τόσο μεγάλη αστοχία.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι η Spectre έχει μία μπαταρία των 102 kWh, ζυγίζει περίπου 2,9 τόνους και το σύστημα πρόωσης διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση στους 576 ίππους και 900 Nm ροπής. Σύμφωνα με την Rolls-Royce, η αυτονομία φτάνει τα 530 χιλιόμετρα.

Advertisement

Βέβαια, τι να τα κάνεις όλα αυτά αν έχεις δώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο και σε λιγότερο από έναν μήνα, το υπέρ πολυτελές κουπέ σου έχει μία αστοχία που χρίζει ανάκλησης;

Ενημερωτικά να πούμε, ότι στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει πουληθεί προς το παρόν καμία Spectre, αλλά ανάμεσά μας κυκλοφορεί μία Cullinan. Γνωρίζετε σε ποιον ανήκει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rolls-Royce: Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση
Οδηγούμε την Rolls-Royce Spectre
Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η Rolls Royce το 2023;

Advertisement