Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αλλάζει το αγαλματάκι της Rolls-Royce;

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αλλάζει το αγαλματάκι της Rolls-Royce;

ΝΕΑ

Γιατί αλλάζει το αγαλματάκι της Rolls-Royce;

ΝΕΑ

Αν είστε από αυτούς που έχουν βάλει στην άκρη κάποιες οικονομίες για να αγοράσουν μία Roll-Royce, η είδηση αυτή σας αφορά άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία μιας Rolls-Royce πέρα από την πολυτέλεια και την απλησίαστη τιμή, είναι και το αγαλματίδιο που κοσμεί το καπό κάθε αυτοκινήτου της εταιρίας.

Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε πριν 111 χρόνια, όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το μικρό αυτό “κόσμημα” με την ονομασία “Spirit of Ecstasy”.

Αν και η εξέλιξη, κατά γνήσια παράδοση των Βρετανών, άργησε έναν αιώνα και μία δεκαετία να έρθει, τελικά το μικρό αυτό αγαλματίδιο πρόκειται να αλλάξει όψη.

Advertisement
Advertisement

Όχι δραστικά ούτε θα γίνει κάτι διαφορετικό. Απλά σύμφωνα με την εταιρία θα γίνει πιο… αεροδυναμικό, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τους νέους καιρούς και τις απαιτήσεις για την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Το νέο “Spirit of Ecstasy” θα τοποθετηθεί στο πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, το Spectre, το οποίο θα είναι και το πιο αεροδυναμικό της αυτοκίνητο μέχρι τώρα. Στο πρωτότυπο ο δείκτης αεροδυναμικής αντίστασης ήταν στο 0,26, και μάλλον θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

Έτσι η μικρή μεταλλική φιγούρα απέκτησε μία πιο χαμηλή και δυναμική στάση, που πλησιάζει μάλιστα περισσότερο τα αρχικά σχέδια του Charles Sykes.

Για όσους αρέσκονται σε λεπτομέρειες, είναι κατά 17 χιλιοστά χαμηλότερο από το υπάρχον και τα ρούχα της φιγούρας που ανεμίζουν προς τα πίσω (τα οποία πολλοί μπερδεύουν με φτερά) έχουν ξανασχεδιαστεί ώστε να είναι πιο αεροδυναμικά και ρεαλιστικά.

Advertisement

Η στάση επίσης της μικρής μασκότ έχει αλλάξει έτσι ώστε να δίνει περισσότερο την αίσθηση της ταχύτητας, με το ένα πόδι μπροστά, το σώμα πιο χαμηλά και τα μάτια στραμμένα με ένταση εμπρός στον δρόμο.

Η Rolls-Royce εξάντλησε την δημιουργικότητά της σε όλα τα επιμέρους στοιχεία του σχεδίου με ειδικούς στυλίστες να έχουν εμπλακεί στον σχεδιασμό των μαλλιών, των ρούχων, της στάσης του σώματος, ακόμα και της έκφρασης, ώστε να υπάρχει μία πιο μοντέρνα αίσθηση.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε “Spirit of Ecstasy” είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα, καθώς γίνεται παραδοσιακά, με την διαδικασία χύτευσης σε κερί και το φινίρισμα γίνεται από ειδικούς τεχνίτες στο χέρι.

Το νέο αγαλματίδιο θα εμφανιστεί σε όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας που θα έρθουν μετά την Spectre, αν και οι υπάρχουσες Phantom, Ghost, Wraith, Dawn και Cullinan θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα σχεδίαση. Κάτι που μάλλον δεν θα σας προβληματίσει τόσο ώστε να μην προχωρήσετε στην παραγγελία μίας από αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η Rolls Royce Cullinan της Khloe Kardashian
Το στοιχείο εξοπλισμού που δεν το ζητάει κανείς από τη Rolls Royce
Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)