Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Κορυφώνονται οι δοκιμές για την πρωτότυπη Spectre, το αυτοκίνητο που αναμένεται να γράψει ιστορία ως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μεγάλης φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό κουπέ φιγουράρει 55 χλμ. νότια του αρκτικού κύκλου όπου διανύει μερικά από τα «ατελείωτα» χιλιόμετρα της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της Rolls-Royce έχουν θέσει ως στόχο τα 2,5 εκ. χιλιόμετρα μέχρι να δώσουν το τελικό οκ για να μπει στην παραγωγή η Spectre. Το premium κουπέ θα είναι σε θέση να αποκαλυφθεί πλήρως στα τέλη του 2023, με τους μηχανικούς να δηλώνουν ωμά πως βρίσκονται μόλις στο 25% της εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό της Rolls-Royce θα δανειστεί πολύ από τη γνώση και εμπειρία της BMW στο κομμάτι των EV’s, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει πως θα εφοδιάζεται με τα μηχανικά σύνολα της i7 ή της ix M60. Μπορούμε να περιμένουμε δηλαδή σύστημα τετρακίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) και συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Αν λάβουμε υπόψη τις ναυαρχίδες του BMW Group, τότε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και από πλευράς αυτονομίας με δυνατότητα 500 και πλέον χλμ. Εφάμιλλες της φίρμας θα είναι και οι επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση 3,8 δευτερολέπτων και κάτω. Εξάλλου οι ιθύνοντες έχουν ήδη δηλώσει πως οι απαιτήσεις από την Spectre θα πρέπει να είναι εξίσου υψηλές όπως συνέβαινε ιστορικά με τα μοντέλα της Rolls Royce.

Advertisement

Η φίρμα που έχει συνδυάσει το όνομα της με VIP προσωπικότητες, κινηματογραφικά έργα και υψηλό πρεστίζ, αλλάζει -εν μέρει- προφίλ και αναμένεται να έχει εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το 2030. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ο… απρόσιτος χαρακτήρας και η σπανιότητα με την οποία θα συναντά κανείς στους δρόμους το σήμα με το αγαλματίδιο της φτερωτής γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικός πυρετός από τη Rolls-Royce – Ντεμπούτο με τη Spectre
Γιατί αλλάζει το αγαλματάκι της Rolls-Royce;
Αυτή είναι η Rolls Royce Cullinan της Khloe Kardashian

Advertisement