Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV6 GT

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV6 GT

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV6 GT

ΝΕΑ

Το νέο Kia EV6 GT είναι το πιο δυνατό μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα και μοιάζει ικανό να «βάλλει» κατά πάντων στην κατηγορία των γρήγορων ηλεκτρικών tourer.

Advertisement
Advertisement

Η νέα κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού crossover EV6 της Kia, διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανά άξονα. Προσεχώς, αναμένεται η εμπορική διάθεση ενός μοντέλου που τοποθετείται απέναντι σε μοντέλα όπως η Ford Mustang Mach-E GT ή ακόμη και η Porsche Taycan.

Το EV6 GT χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτρικούς κινητήρες με τις κορυφαίες εκδόσεις του EV6, κάτι που σημαίνει πως η μπροστινή μονάδα παράγει 217 ίππους και η πίσω 367 (συνολικά στους 584). Η μετάδοση είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, χάρη στην ύπαρξη του πλέον εξελιγμένου e-LSD της εταιρείας- του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου “διαφορικού” περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement
Advertisement

Το GT διατηρεί την μπαταρία 77,6 kWh του EV6 και η αυτονομία του είναι 424 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Εκτός των άλλων, ανάμεσα στα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι και η δυνατότητά του να φορτίζει ιδιαίτερα γρήγορα, χάρη στην τεχνολογία των 800V. Συγκεκριμένα, η Kia κάνει λόγο για φόρτιση από το 10% στο 80% μέσα σε 18 λεπτά της ώρας. Πέραν αυτού όμως, όπως είναι το αναμενόμενο, κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι για τα 100 χλμ./ώρα από στάση το Kia EV6 GT χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι 260 χλμ./ώρα (μία τελική που εντυπωσιάζει για ηλεκτρικό). Τα παραπάνω προσφέρονται για εκμετάλλευση από τον οδηγό, καθώς συνδυάζονται με την τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει την «απλοποίηση» της χρήσης του αυτοκινήτου. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση του αυτοκινήτου, προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε περίπτωση, ενώ στην καμπίνα του αυτοκινήτου τη διαφορά κάνει το φινίρισμα με τις σπορ πινελιές.

Advertisement

Εξωτερικά, οι ζάντες των 21 ιντσών κάνουν τη διαφορά, όπως και οι κίτρινες δαγκάνες στα φρένα, που φαίνονται κάνοντας τη διαφορά για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Η Kia θέλησε να παρουσιάσει το απόλυτο ηλεκτρικό grand tourer και με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα στη διάθεσή μας, μάλλον το έχει καταφέρει. Η τοποθέτησή του απέναντι στις υπάρχουσες premium προτάσεις της κατηγορίας, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Kia, η οποία την ίδια στιγμή αποκτά μια πραγματικά αξιόλογη ναυαρχίδα για τη γκάμα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μετά από πόσα χρόνια φτιάχνει νέο εργοστάσιο η Kia στην Κορέα;
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range AWD
Kia EV6: Κερδίζει στα Red Dot Design Awards 2022