Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν

ΝΕΑ

Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν

ΝΕΑ

H κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε δύο νέα εντυπωσιακά πρωτότυπα υψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Διπλό χτύπημα από τη Hyundai, καθώς παρουσίασε ταυτόχρονα δύο πρωτότυπα υψηλών επιδόσεων δίνοντας έτσι και μια πρώτη γεύση από αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον από τα σπορ μοντέλα της με τον κωδικό Ν.

Το πρώτο ονομάζεται RN 22e, βασίζεται στο εντυπωσιακά αεροδυναμικό Ioniq 6 που μόλις παρουσιάστηκε και κινείται από ένα σύστημα πρόωσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Aπό ένα σε κάθε άξονα -με συνδυαστική απόδοση 585 ίππων και 740 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η βάση είναι φυσικά το πλαίσιο E-GMP του ομίλου με την αρχιτεκτονική των 400 και 800 V, ενώ η μπαταρία είναι των 77,4 kWh και φορτίζει από το 10 έως το 80% μέσα σε λιγότερα από 18 λεπτά.

Από κει και πέρα η Hyundai αναφέρει πως υπάρχει και η δυνατότητα torque vectoring με ένα σύστημα «διπλού συμπλέκτη» χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω στοιχεία και λεπτομέρειες.

Advertisement

Το δεύτερο είναι τo Ν Vision 74, που αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου Hyundai Pony Coupe που είχε σχεδιάσει το 1974 ο πολύς Giorgetto Giugiaro.

Advertisement

Το σύγχρονο N Vision 74 έχει επιθετική εμφάνιση που ακολουθεί το στυλ του μακρινού του προγόνου, ενώ κινείται από το συνδυασμό ενός ηλεκτρικού συστήματος με μπαταρία και ενεργειακών κυψελών.

Με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής είναι η εξαιρετική ψύξη του συστήματος πρόωσης και η επιλογή λειτουργίας του εκάστοτε συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο συνδυασμός του ρεζερβουάρ υδρογόνου που φουλάρει μέσα σε πέντε λεπτά και της μπαταρίας των 62,4 kWh -και εδώ η αρχιτεκτονική είναι των 400/ 800 V- εξασφαλίζει μια αυτονομία που φτάνει τα 600 χιλιόμετρα. Όσο για τη συνδυαστική απόδοση των κινητήρων οι τιμές είναι 680 ίπποι και 900 Nm, που αρκούν για μια τελική ταχύτητα 250 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Στο εσωτερικό του N Vision 74 οι σχεδιαστές της Hyundai προσπάθησαν να συνδυάσουν την παράδοση του Pony Coupe της δεκαετίας του ’70 με τη σύγχρονη τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Hyundai Ioniq 6
Οδηγούμε τα σπορ Hyundai i20, i30 και Kona N στην πίστα των Μεγάρων
Τελική με το Hyundai i30 N DCT στην Autobahn (+video)