Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο της Hyundai για τα EVs της στη Νότια Κορέα

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εργοστάσιο της Hyundai για τα EVs της στη Νότια Κορέα

ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο της Hyundai για τα EVs της στη Νότια Κορέα

ΝΕΑ

Η εξέλιξη και δημιουργία πολλών νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων από τη Hyundai, δημιούργησε μια αναγκαιότητα για την οποία πρόκειται να βρει λύση.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai, αλλά και ο Όμιλος Hyundai-Kia γενικότερα, είναι από τις πιο δραστήριες στη δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η ζήτηση γι’ αυτά, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή τους, κάτι που φέρνει στο όριο τη δυνατότητα κατασκευής των υπαρχόντων εργοστασίων της.

Για τον λόγο αυτό, και επειδή η ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα αυξάνεται διαρκώς, τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζονται αποκλειστικά τα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Οι εγκαταστάσεις του θα ανεγερθούν στην ασιατική χώρα έπειτα από τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις του σωματείου των εργαζομένων της προς τη διοίκηση της Hyundai. Αυτοί, επιδιώκουν να γίνει εκεί και όχι στο εξωτερικό, τόσο για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όσο και για να μην απαξιωθεί η παραγωγική δυναμική της εταιρείας εντός των συνόρων.

Έτσι, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 63 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 48 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία) για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων ως το τέλος του 2025. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το πρώτο καινούργιο που θα αποκτήσει η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και 26 χρόνια. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 1996 όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτό στην πόλη Asan, στα δυτικά της χώρας.

Advertisement

Προς το παρόν, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της κατασκευάζονται στην πόλη Ulsan (το Ioniq 5), στην Τσεχία (το Kona Electric) και στην Ινδονησία (επίσης το Ioniq 5). To επερχόμενο Ioniq 6 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Asan.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai Ελλάς στηρίζει δύο ελληνικά πληρώματα
Συνεργασία Hyundai, Aramco και Kaust
Επίσημο: Αυτό είναι το Hyundai Ioniq 6