Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Η Volvo έχει πιάσει το νόημα της επιλεκτικής ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volvo έχει πιάσει το νόημα της επιλεκτικής ηλεκτροκίνησης

VOLVO PHEV 2022

Η Volvo έχει πιάσει το νόημα της επιλεκτικής ηλεκτροκίνησης

VOLVO PHEV 2022

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας, το 2025 η γκάμα της Volvo θα αποτελείται κατά 50% από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα plug-in υβριδικά) ενώ από το 2030 θα είναι μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo υπήρξε όχι μόνο η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε την πλήρη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και η πρώτη που εφάρμοσε plug-in υβριδικά συστήματα σε όλη την γκάμα της.

Η σουηδική εταιρία βρίσκεται πλέον στο σημείο να παρουσιάζει την δεύτερη γενιά των plug-in υβριδικών συστημάτων, στα οποία έχει ενσωματώσει την εμπειρία εξέλιξης πάνω από μία δεκαετία σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, προσφέρει νέες δυνατότητες, που καθιστούν τα μοντέλα της σειράς Recharge ακόμα πιο αποδοτικά, και πολύ πιο κοντά στο πνεύμα ενός καθαρόαιμου ηλεκτρικού. Το υβριδικό σύστημα της Volvo έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη αυτονομία με ηλεκτρική κίνηση, που φθάνει ή και ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα.

Το νούμερο αυτό είναι κάτι παραπάνω από επαρκές για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός μέσου οδηγού σε μία σύγχρονη πόλη, καθώς σύμφωνα με μετρήσεις ο οδηγός ενός premium οχήματος αυτής της κατηγορίας δεν κάνει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα ημερησίως.

Το νέο σύστημα βασίζεται σε μία μεγαλύτερη μπαταρία με ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, και την χωρητικότητά της ανεβασμένη από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh. Υπάρχει επίσης και ένας πιο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα με απόδοση στους 145 ίππους.

Advertisement

Η συνδυαστική ισχύς για τα μοντέλα Recharge T6 φθάνει τους 350 ίππους και τους 450 ίππους για τα μοντέλα Recharge T8. Τα νούμερα αυτά τα καθιστούν τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και κορυφαίες επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας τους.

Advertisement

Τα αυτοκίνητα της γκάμας Volvo Recharge συνοδεύονται από τις εκτεταμένες εγγυήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας τόσο για τα μηχανικά μέρη όσο και για την μπαταρία.

Σημειώστε δε πως μπορούν επίσης να κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο της Αθήνας ενώ δεν καταβάλλουν και τέλη κυκλοφορίας. Τεχνολογία, απόδοση και οικονομική λειτουργία δημιουργούν ένα τέλειο πακέτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα PHEV της Volvo κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη
Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo
Volvo Recharge Plug-In: Ο εναλλακτικός δρόμος για την ηλεκτροκίνηση